Va garantez ca este un preparat usor de facut, potrivit pentru zilele calduroase de vara - pentru ca este rece - si are o textura extraordinara! Trebuie sa-l incercati!
Punem gelatina la hidratat in cei 90 ml. lapte.
Amestecam intr-o cratita de inox cu fundul dublu, frisca lichida si zaharul si amestecam pana se topeste zaharul, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Adaugam gelatina, esenta de vanilie si omogenizam 1-2 min., avand grija sa nu fiarba pentru ca nu se va mai inchega gelatina.
Oprim focul si turnam amestecul in castronele de sticla umezite cu putina apa rece sau in forme de silicon.
Eu am amestecam 250 ml. din aceasta compozitie cu pliculetul de cafea solubila si am facut si cateva portii de panna cotta cu cafea.
Lasam la frigider minim 3 ore, scoatem din forme panna cotta si servim adaugand deasupra sirop de visine.