Am pornit de la o reteta si am ajuns sa "inventez" una. Sincer va spun ca am avut emotii, nu stiam ce va iesi insa...cand am vazut ca miroase bine si arata ok, m-am linistit. Cand am si gustat din ea...mi-am spus: E chiar super! :)) Si se prepara atat de simplu...Iata despre ce este vorba:
Spalam prunele si le curatam de codite si frunze. Le rupem pe jumatate si le scoatem samburii.
Le asezam intr-un acstron si le presaram cu scortisoara. Miscam putin vasul astfel incat sa se imprastie peste toate prunele.
Intr-un castron, punem ouale si praful de sare. Amestecam bine folosind un tel, adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu. Adaugam zaharul si continuam sa omogenizam pana se "sparg"o parte din cristale.
Turnam laptele, bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam putin cate putin, faina cernuta.
Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina.
Tapetam o tava (a mea 30x37 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.
Punem deasupra, jumatatile de prune (cu miezul in sus) una langa alta.
Presaram peste tot bucatelele de nuca tocata.
Adaugam lingura de zahar tos imprastiind toata cantitatea, uniform, pe toata suprafata prajiturii.
Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si o lasam 40 minute fara sa deschidem cuptorul.