Prajitura cu prune, nuca si scortisoara

de Patricia Iordache in Prajituri, 22 Iul 2013 | 4272 vizualizari

 

Am pornit de la o reteta si am ajuns sa "inventez" una. Sincer va spun ca am avut emotii, nu stiam ce va iesi insa...cand am vazut ca miroase bine si arata ok, m-am linistit. Cand am si gustat din ea...mi-am spus: E chiar super! :)) Si se prepara atat de simplu...Iata despre ce este vorba:

 

INGREDIENTE

  • 550 gr. faina alba;
  • 4 oua;
  • 240 ml. ulei;
  • 250 ml. lapte;
  • 600 gr. prune (fara samburi);
  • 500 gr. zahar + 1 lingura cu zahar pentru pus deasupra;
  • 50 gr. nuca taiata bucatele (cat sa faca crontz-crontz);
  • un praf de sare;
  • 1 lingurita rasa cu scotisoara;
  • 1 lingura rasa cu bicarbonat (stins cu putin otet)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu prune, nuca si scortisoara:

Spalam prunele si le curatam de codite si frunze. Le rupem pe jumatate si le scoatem samburii.

Le asezam intr-un acstron si le presaram cu scortisoara. Miscam putin vasul astfel incat sa se imprastie peste toate prunele.

Intr-un castron, punem ouale si praful de sare. Amestecam bine folosind un tel, adaugam uleiul in fir subtire amestecand continuu. Adaugam zaharul si continuam sa omogenizam pana se "sparg"o parte din cristale.

Turnam laptele, bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam putin cate putin, faina cernuta.

Amestecam bine pana se incorporeaza toata faina.

Tapetam  o tava (a mea 30x37 cm) cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta.

Punem deasupra, jumatatile de prune (cu miezul in sus) una langa alta. 

Presaram peste tot bucatelele de nuca tocata.

Adaugam lingura de zahar tos imprastiind toata cantitatea, uniform, pe toata suprafata prajiturii.

Bagam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade si o lasam 40 minute fara sa deschidem cuptorul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu prune, nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

COSTEO 1

23.07.2013, 00:18

Super buna gustoasa!:-bd

Patricia Iordache 1

23.07.2013, 13:47

Multumesc, Costeo!

babi5 1

07.10.2014, 12:23

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune