Nuca pralinata (pentru prajituri)

de Patricia Iordache in Dulciuri, 27 Iul 2013 | 8845 vizualizari

 

Imi place foarte mult ca atunci cand stau si ma uit la TV sa mananc miez de nuca prajita cu putina sare. Sotul meu "stinge" gustul sarat al nucilor cu o bere rece, care merge de minune cu aceasta gustare. De aceasta data o sa va arat cum prepar miezul de nuca pentru prajituri...stiti voi...acel deliciu crocant de nuci si zahar care da o aroma deosebita prajiturilor. Este simplu de facut, dar m-am gandit ca poate reteta ii ajuta pe cei care sunt la inceput de drum in ale gatitului.

 

INGREDIENTE

  • 50 grame zahar;
  • 100 gr. miez de nuca (crud);
  • putin ulei (pentru uns farfuria)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuca pralinata (pentru prajituri):

Punem zaharul intr-o craticioara din teflon, la foc mic si il lasam sa se topeasca. Adaugam miezul de nuca si amestecam bine pana ce tot miezul este acoperit de zaharul topit.

Ungem o farfurie cu putin ulei si punem pe aceasta, nuca imbracata in zahar topit.

O lasam sa se raceasca complet, apoi o pisam intr-un mojar (daca vrem bucati mai mari) sau o punem intr-un robot de bucatarie (eu am folosit cutitul pentru gheata pentru ca preparatul este foarte tare) si il facem cat de fin dorim.

 

TIPS-URI

1

Se foloseste la prajituri (pentru decor) sau in creme;

2

Daca doriti sa fie mai crocant puteti folosi 100 gr. zahar cu 100 gr. miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuca pralinata (pentru prajituri)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Patricia Iordache 1

28.07.2013, 13:12

Rocsi, daca ar fi dupa mine as manca vreo jumatate de kg si nu m-as satura.

laura2002 1

18.09.2013, 15:27

bunnn

Patricia Iordache 1

18.09.2013, 15:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de cozonac pufos cu aluat oparit