Prajitura marmorata cu visine din dulceata

de Patricia Iordache in Prajituri, 17 Iul 2013 | 16360 vizualizari

 

Am gasit o reteta de prajitura cu mure care-mi "facea cu ochiul". Dar, cum n-am mure, m-am gandit sa le inlocuiesc cu visine din dulceata. Si credeti-ma, n-am facut rau! ;)

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 4 oua;
  • 180 gr. zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 200 gr. unt;
  • 200 ml. lapte;
  • 300 gr. faina;
  • 1 plic praf de copt;
  • 2-3 linguri cu cacao (de preferat neagra);
  • visine din dulceata;
  • pentru crema si decor:
  • 300 ml. lapte;
  • 1 plic praf de budinca vanilie;
  • 2 linguri cu zahar (de pus in budinca);
  • 100 gr. unt;
  • 1 fiola esenta de vanilie;
  • 80 gr. ciocolata neagra;
  • 30 ml. lapte (pentru toping-ul de ciocolata)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura marmorata cu visine din dulceata:

Cum preparam blatul:

Cernem faina impreuna cu praful de copt.

Frecam spuma untul cu zaharul si zaharul vanilat.

Adaugam pe rand ouale, 150 ml. lapte si dupa ce s-a topit tot zaharul, incorporam faina cu praf de copt.

Tapetam o tava (a mea 30x18 cm) cu hartie de copt si turnam jumatate din compozitie.

Restul de compozitie o amestecam foarte bine cu cacao si restul de 50 ml. lapte ramas.

Turnam compozitia cu cacao peste cea deja aflata in tava, nivelam usor si punem din loc in loc visine din dulceata.

Punem tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 25-30 min, pana cand trece testul scobitorii). Soatem blatul din tava si il lasam la racit.

Cum preparam crema:

Preparam budinca urmand instructiunile de pe plic (in loc de 500 ml. punem 300 ml. lapte si adaugam 2 linguri de zahar). Amestecam bine ca sa nu faca cocoloase si dupa ce s-a ingrosat putin o lasam la rece acoperind-o cu o folie de plastic ca sa nu faca pojghita).

Frecam untul (100 gr.) cu esenta de vanilie si cand s-a racit budinca o incorporam lingura cu lingura in unt, mixand foarte bine.

Cum montam prajitura:

Peste blatul racit intindem crema, lasam aproximativ o ora la frigider, apoi facem un "model" din ciocolata topita (la MW sau la bain-marie) amestecata cu cei 30 ml. lapte.

Portionam si servim.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura marmorata cu visine din dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu visine si cirese negre