Oana

9

Bucataras
Suprem

Bucuresti

Bucataras din 18.12.2008

RETETE1097
PRIETENI358
Retete

Ciulama cu perisoare de pui

In Pui la 2 Mai 2009

Pieptul de pui se toaca la robot si se amesteca apoi cu o ceapa mica, tocata marunt, putin morcov ras, un ou, marar tocat, sare si piper. Se pune morcovul intreg la fiert, intr-o oala mai mare, iar cand clocoteste apa se pun perisoarele, de marimea unei mingii de ping-pong. Ele se formeaza cu...

Branzica de casa- 5-6 luni

In Mancare copii la 2 Mai 2009

 De obicei, eu fac din jumatate de litru de lapte, iar bebe papa din branzica doua zile. Vom folosi un vas de inox pentru ca laptele sa nu se lipeasca sau sa se afume la fiert. Cand clocoteste se adauga pastilele de calciu, pisate inainte si o lingurita de zeama de lamaie. Intr-un minut...

Spanac cu pui si orez- dupa 8 luni

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Mai intai am fiert carnea de pui, piept sau pulpa, apoi am pus o mana mare de spanac (a fost proaspat, din piata, curatat, spalat, oparit si pus la congelator). Cand a inceput sa fiarba am adaugat si 2-3 linguri cu orez, apoi am pus capac si am lasat la foc mic. Cand a inceput sa scada am adaugat...

Dovleac si mar copt cu branza de vaci- de la 5 luni

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Fructele le spalam, fara a le decoji si  le invelim in hartie pentru copt, apoi le asezam intr-un vas pentru copt. Le punem apoi la cuptor cam jumatate de ora. Le verificam cu o furculita si daca intra usor in dovleac inseamna ca sunt gata. Miezul de la dovleac si mar, eventual si...

Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Carnea de curcan o spalam si o punem la fiert in putina apa. Cand clocoteste, aruncam apa cu spuma si spalam carnea cu apa rece. Apoi o punem la fiert in apa curata. Cand carnea este gata oparim in apa clocotita ardeiul gras si rosiile, spalate inainte. Le oparim ca sa le putem curata de pielita...

Desert tort diplomat

In Torturi la 2 Mai 2009

Gelatina se pune la inmuiat in jumatate de cana de lapte caldut. Daca folositi fructe la conserva (ananas), se pun la scurs sau cele proaspete se taie feliute si se pun si ele la scurs. Galbenusurile se amesteca cu zaharul si apoi se pun la foc impreuna cu laptele, intr-o craticioara cu fund...

Tort sah

In Torturi la 2 Mai 2009

Blatul se face cu o zi inainte sau seara si il lasam la racit pana dimineata, asta ca sa-l putem taia frumos, sa nu se sfarame. Reteta blatului este pandispanul cu suc de portocale. Sa ne ocupam de crema (de asemenea, crema poate fi facuta seara si lasata la rece pana a doua zi, cand vom...

Piept de curcan cu sos de rodii

In Curcan la 2 Mai 2009

Cum procedam: spalam carnea si o ungem cu ulei de masline, o condimentam cu sare si piper si o punem la rumenit pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, pana isi schimba culoarea. Apoi adaugam vinul, neaparat sa-l gustati, sa aveti spor :). Lasam sa scada in tigaie cam 15 minute si apoi...

Salata de fructe cu fistic si dressing de iaurt

In Dulciuri la 2 Mai 2009

Pentru salata noastra am folosit mai multe feluri de fructe, fiecare poate varia in functie de preferinte si de ce aveti acasa. Ingredientele pentru dressing le-am pasat cu mixerul vertical si apoi l-am lasat la rece pana am pregatit fructele. Fructele le-am spalat, le-am curatat de coaja...

Tort trenulet

In Torturi la 2 Mai 2009

Am pregatit doua checuri, cu compozitia de la pandipan cu suc de portocale . In jumatate de compozitie am pus 3 linguri cu cacao si au rezultat un chec galben si unul maro. Sarbatoritul ma ajuta de zor, sa terminam mai repede treaba Buun. Le-am lasat la racit, timp in care am...

Salata de avocado cu crema de branza

In Salate la 2 Mai 2009

Avocado l-am curatat de coaja si apoi l-am pasat cu o furculita, pana a devenit o pasta fina, apoi l-am stropit cu zeama de lamaie. Rosioarele le-am taiat si pe ele cubulete si le-am amestecat cu celelalte ingrediente, am pus sare dupa gust. Painea era la prajit iar cand s-a racit putin am...

Mancarica de cartofi cu pui

In Pui la 2 Mai 2009

Carnea de pui o spalam si o punem la fiert iar cand incepe sa clocoteasca aruncam apa si apalam carnea cu apa rece. Legumele le curatam si le spalam, apoi adaugam peste carnita morcovul taiat rondele, ceapa si ardeiul gras taiate cubulete, cartofii taiati bucati mari si condimentele. Stropim cu...

Aperitive

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2009

1. Platou cu rulada de cascaval , rulouri cu sunca de praga cu salata de cruditati , ardei umpluti cu crema de branza , acordeoane de rosii umplute cu salata de vinete . 2. Platou taranesc, pentru masa de Anul Nou: toba, lebar, caltabos(toate facute in casa), telemea de vaca, rosii...

Budinca de stelute- de la 1,5 ani

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Am gasit de la Barilla paste in forma de stelute pe care le putem face si cu sos de rosii sau cu lapte. Pastele le fierbem in apa cu putina sare, dupa indicatiile de pe pachet, cam 7 minute, apoi le scurgem de apa, fara se le mai clatim cu apa rece. Separat, pregatim compozitia de branza....

Corabioare cu sunca si cascaval

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Feliile de paine toast le taiem in forma de triunghi, sunca presata (sau de pui) si feliile de cascaval la fel si mai avem nevoie de cateva bucatele de ardei gras rosu. Asezam sunca pe painica si cu ajutorul unei scobitori formam “panza” din cascaval, iar in varf punem o bucatica de...

Aperitiv rulada de cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2009

Rulada are un gust mai special cu Ementaler, dar se poate face si cu cascaval Hohland Clasic, o bucata de 300 g. Cum procedam: bucata de cascaval o introducem intr-un vas cu apa clocotita, cu ambalaj cu tot, asa cum este ea, in vid. Acoperim vasul si lasam 15-20 minute. In acest timp...

Omleta cu spanac- de la 2 ani

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Mai intai calim spanacul tocat marunt in jumatate din cubuletul de unt, il condimentam cu sare si putina nucsoara. Il lasam pe foc pana scade zeama. Il punem intr-un bol si il amestecam cu cascavalul ras. Separat batem albusurile spuma, iar galbenusurile le frecam cu smantana si faina, dupa...

Tort ursulet

In Torturi la 2 Mai 2009

Blatul de la tortulet a fost pandispanul cu suc de portocale . In forma detasabila de tort am pus merele curatate de coaja si taiate felii, peste ele am presarat zaharul si scortisoara si le-am lasat la cuptor pana s-au inmuiat. Am turnat apoi compozitia de pandispan. Cand blatul a fost...

Piure de avocado cu branzica si fructe- de la 6 luni

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Fructele le-am spalat, le-am curatat  de coaja si le-am taiat cubulete in vasul de la blender. Am adaugat apoi branzica si le-am mixat bine, bine. Am pus piureul in castronel si am adaugat o lingura de cereale pentru bebelusi, cereale cu biscuiti, preferatele lui. Din cantitatea de mai...

Salata de creveti cu sos roz

In Fructe de mare la 2 Mai 2009

Nu trebuie sa-i lasam la dezghetat, ii tragem rapid la tigaie, in putin unt, condimentam cu sare si piper, apoi adaugam o jumatate de pahar cu vin alb si lasam sa scada, iar  la final usturoi pisat. O nebunie! Asezam pe o farfurie salata verde din belsug, taiata fideluta, o stropim cu...

Tort masinuta

In Torturi la 2 Mai 2009

Daca mai are rost sa zic, blatul tortului este acelasi pandispan cu suc de portocale :)). De data acesta l-am copt intr-o forma dreptunghiulara, 20/30 si am copt doua blaturi. Iata si schema dupa care am taiat apoi blaturile, chiar nu-i greu! Umplutura tortului a fost crema de...

Ciorba de curcan cu zeama de varza

In Ciorbe la 2 Mai 2009

Maruntaiele de ciorba le-am oparit cu apa fierbinte, le-am lasat putin pe foc pana  a iesit toata spuma si apoi le-am spalat cu apa rece si le-am pus la fiert. Si au fiert…si au fiert…cateva ore bune, pana carnea a fost moale. Am completat mereu in oala cu apa clocotita, pe...

Ciorba de pui cu fidea

In Ciorbe la 2 Mai 2009

Iata cum am preparat aceasta reteta de Ciorba de pui : Aripioare de pui le-am curatat, spalat si oparit cu apa fiarta, apoi le-am lasat pe foc pana a iesit spuma din carne. Am spalat carnea cu apa rece si apoi am pus-o la fiert. Legumele pentru ciorba le-am curatat, spalat si taiat...

Paste pentru bebelusi- de la 9 luni

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Carnita se fierbe putin pana iese spuma, apoi o limpezim cu apa rece si o punem iar la fiert. Eu i-am facut cu carne de vitel si am lasat-o mai mult sa fiarba. Cand a fost facuta, am adaugat legumele intregi, curatate de coaja si spalate inainte. Apoi am mixat la blender legumele fierte si carnea...

Pui cu legume la cuptor si dressing de smantana

In Pui la 2 Mai 2009

Asezam totul intr-un vas termoreistent. Turnam putin ulei de masline peste legume si carne, condimentam cu sare, piper, busuioc si putina menta, punem putina apa in vas si acoperim cu folie de aluminiu, apoi lasam in cuptor sa se patrunda bine. Intre timp pregatim un sos cu care vom servi...

Papanasi pentru copii

In Mancare copii la 2 Mai 2009

Se amesteca aceste ingrediente cu mixerul, grisul se pune ultimul, in ploaie. Din aceasta cantitate ies 10-11 papanasi. Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se da focul mic si cu mana uda se formeaza bilute din branza si se pun in apa. Bilutele sa fie de marimea...

Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata

In Dulciuri la 2 Mai 2009

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam ingredientele cu mixerul si apoi punem faina, putin cate putin, framantam pana se formeaza un aluat care nu se mai lipeste de maini si revine daca il apesi cu degetul. Atentie mare sa nu puneti faina prea multa, sa iasa coca prea tare! Pe masa...

Ananas si mere prajite

In Dulciuri la 2 Mai 2009

Fructele le curatam de coaja, le spalam si le taiem rondele. In desertul de la restaurant era si banana, deci puteti face si cu banana daca va place, o taiati pe jumatate. Se face un amestec din oua si faina, putin mai gros, apoi se subtiaza cu laptele, se adauga praful de sare si zaharul...

Dovlecel pane

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2009

Dovlecelul se spala si se taie rondele subtiri, cu tot cu coaja. Se pune sare peste el si se lasa 10 minute sa iasa apa din el. Apoi se usuca pe un prosop de hartie. Se amesteca ouale cu faina pana compozitia se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la sfarsit se...

Cascaval DeSenvis pane

In Aperitive / Garnituri la 2 Mai 2009

Feliile de cascaval se taie mai grosute si se pun pe o farfurie, in congelator, 10 minute, pana se intaresc putin. Astfel, nu sa va imprastia in timpul prajirii. Se amesteca mai intai ouale cu faina pana se face ca o smantana mai groasa, apoi se subtiaza cu laptele, iar la sfarsit se adauga...

Afisate 961 - 990 din 1097 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 
Retete preferate
VITEL MILANEZ

Voturi:1

Unt de peste

Voturi:25

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de crudități - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 08:49

Covridog cu aluat de casa - Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

pe 09.01 la 15:31

Chifteluțe cu sos de maioneză și ceapă - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.01 la 10:13

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]