Ciulama cu perisoare de pui

de Oana in Pui, 2 Mai 2009 | 9085 vizualizari

 

Copiilor le place la nebunie ciulamaua cu pui, de data aceasta am facut-o cu niste perisoare delicioase!

 

INGREDIENTE

         Perisoare:
  • un piept de pui
  • o ceapa mica
  • un morcov mic
  • marar tocat
  • un ou
 
  • un morcov mare
  • 4 linguri cu faina
  • 6 linguri cu ulei
  • o cutiuta mica cu smantana
  • marar verde
  • foi de dafin
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama cu perisoare de pui:

Pieptul de pui se toaca la robot si se amesteca apoi cu o ceapa mica, tocata marunt, putin morcov ras, un ou, marar tocat, sare si piper. Se pune morcovul intreg la fiert, intr-o oala mai mare, iar cand clocoteste apa se pun perisoarele, de marimea unei mingii de ping-pong. Ele se formeaza cu mana umeda, sa nu se lipeasca.

Cand perisoarele si morcovul au fiert, le scoatem din supa si strecuram zeama. Ar trebui sa avem cam 2 litri de supa.

Intr-o craticioara intinsa punem uleiul, cand s-a incins adaugam toata faina si amestecam repede cu un tel. In acelasi timp se pune cate un polonic de supa fierbinte, amestecand continuu. Ar fi bine sa aveti un ajutor daca nu va descurcati singuri :D. Pe masura ce se ingroasa ciulamaua mai adaugam cate un polonic de supa pana ajungem la consistenta dorita. Dam focul mai mic si adaugam perisoarele si morcovul ras pe razatoarea mica. Apoi turnam smantana si mai lasam putin pe foc. La sfarsit presaram marar mult tocat marunt si servim cu mamaliguta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama cu perisoare de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui