Carnea de curcan este recomandata bebelusilor, alaturi de pui si vita, ea fiind foarte slaba si foarte gustoasa.
Carnea cu legumele preparate la cuptor le mixam apoi cu piure de cartofi.
Carnea de curcan o spalam si o punem la fiert in putina apa. Cand clocoteste, aruncam apa cu spuma si spalam carnea cu apa rece. Apoi o punem la fiert in apa curata. Cand carnea este gata oparim in apa clocotita ardeiul gras si rosiile, spalate inainte. Le oparim ca sa le putem curata de pielita mult mai usor. Intr-o craticioara, pe care o vom pune la cuptor, punem ardeiul gras fara piele, taiat fasiute, ceapa taiata rondele si rosiile fara piele si samburi. Adaugam si carnea, punem cateva picaturi de ulei de masline, foarte putin cimbru si o lasam la cuptor pana legumele sunt moi. Spre final adaugam si usturoiul taiat feliute subtiri.
Cartofii pentru piure ii fierbem separat, iar cand sunt gata ii mixam cu unt si putem adauga si o cupa de lapte praf de bebe.
Friptura la cuptor se mixeaza si ea si apoi se amesteca cu piureul. E ceva diferit fata de clasicul piure de legume cu carne fiarta. Puiul meu e un mancacios, asa ca a ras tot castronelul!