Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 20620 vizualizari

 

Carnea de curcan este recomandata bebelusilor, alaturi de pui si vita, ea fiind foarte slaba si foarte gustoasa.

Carnea cu legumele preparate la cuptor le mixam apoi cu piure de cartofi.

 

INGREDIENTE

  • un sfert de piept de curcan (de preferat pasare de tara)
  • un ardei gras
  • un fir de ceapa verde
  • 2 rosii
  • 2 catei de usturoi
  • putin cimbru
        Pentru piureul de cartofi:
  • 2 cartofi medii
  • o lingurita cu unt
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni:

Carnea de curcan o spalam si o punem la fiert in putina apa. Cand clocoteste, aruncam apa cu spuma si spalam carnea cu apa rece. Apoi o punem la fiert in apa curata. Cand carnea este gata oparim in apa clocotita ardeiul gras si rosiile, spalate inainte. Le oparim ca sa le putem curata de pielita mult mai usor.  Intr-o craticioara, pe care o vom pune la cuptor,  punem ardeiul gras fara piele, taiat fasiute, ceapa taiata rondele si rosiile fara piele si samburi. Adaugam si carnea, punem cateva picaturi de ulei de masline, foarte putin cimbru si o lasam la cuptor pana legumele sunt moi. Spre final adaugam si usturoiul taiat feliute subtiri.

Cartofii pentru piure ii fierbem separat, iar cand sunt gata ii mixam cu unt si putem adauga si o cupa de lapte praf de bebe.

Friptura la cuptor se mixeaza si ea si apoi se amesteca cu piureul. E ceva diferit fata de clasicul piure de legume cu carne fiarta. Puiul meu e un mancacios, asa ca a ras tot castronelul!

Daca ti-a placut reteta noastra "Curcan cu legume la cuptor- de la 7 luni" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Piure de telina si cartofi