Piept de curcan cu sos de rodii

de Oana in Curcan, 2 Mai 2009 | 15188 vizualizari

 

Este un preparat special, delicat si fin, pe care il puteti servi la ocazii deosebite. Noi l-am pregatit pentru noaptea de Revelion.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de curcan, dezosat si fara piele
  • un pahar cu vin alb
  • 3 cani cu supa de curcan (sau pui)
  • putin ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru sosul de rodii:
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu otet
  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la o rodie mare
  • Pentru sosul alb:
  • o lingura cu unt
  • o lingura cu faina
  • o cana de supa de curcan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de curcan cu sos de rodii:

Cum procedam: spalam carnea si o ungem cu ulei de masline, o condimentam cu sare si piper si o punem la rumenit pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, pana isi schimba culoarea. Apoi adaugam vinul, neaparat sa-l gustati, sa aveti spor :). Lasam sa scada in tigaie cam 15 minute si apoi adaugam o cana cu supa si cimbru si mai lasam 5 minute la fiert.

Asezam carnea intr-un vas de iena, adaugam o cana cu supa, o acoperim cu un capac si o punem la cuptor 50 de minute (25 de minute cu capac si 25 de minute fara capac). Zeama din tigaie o strecuram si o pastram (o vom folosi mai tarziu).

Acum sa preparam sosurile! Intai cel de rodii: intr-o craticioara punem zaharul, cand s-a caramelizat adaugam otetul, apoi zeama de lamaie si zeama de rodii (ce-a mai ramas din ea … am luat cate o gurita, cate o gurita … mmm … tare bun!). Lasam sa fiarba 5 minute.

Urmeaza sosul alb: in alta craticioara topim untul, adaugam faina si amestecam cu un tel, turnand apoi cate putin din supa de curcan, pana punem o cana plina. Amestecam pana se ingroasa putin. Peste sosul alb turnam apoi zeama strecurata pe care am pastrat-o, sosul de rodii si lasam sa fiarba 10 minute.

Scoatem carnea din cuptor si o taiem felii, apoi o asezam din nou in vasul de iena, turnam sosul cu rodii deasupra, condimentam cu sare si piper si mai lasam 10 minute la cuptor ca sa se patrunda aromele.

Cam asta e, se poate servi cu garnitura de piure sau orice altceva credeti ca e potrivit. Este dulce-acrisor, un gust deosebit!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de curcan cu sos de rodii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Mihaela11_jo 1

26.12.2011, 15:22

O delicatesa
Sarbatori Fericite!

teosim 1

26.12.2011, 16:54

Eu sant o mare amatoare de rodii,ca atare aceasta retete am sa o fac cu certitudine.Multumesc pentru idee!Sarbatori fericite!

lia maria 1

26.12.2011, 20:33

minunata combinatia

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de curcan cu mamaliguta (Zepter)