Este un preparat special, delicat si fin, pe care il puteti servi la ocazii deosebite. Noi l-am pregatit pentru noaptea de Revelion.
Cum procedam: spalam carnea si o ungem cu ulei de masline, o condimentam cu sare si piper si o punem la rumenit pe ambele parti intr-o tigaie de teflon, pana isi schimba culoarea. Apoi adaugam vinul, neaparat sa-l gustati, sa aveti spor :). Lasam sa scada in tigaie cam 15 minute si apoi adaugam o cana cu supa si cimbru si mai lasam 5 minute la fiert.
Asezam carnea intr-un vas de iena, adaugam o cana cu supa, o acoperim cu un capac si o punem la cuptor 50 de minute (25 de minute cu capac si 25 de minute fara capac). Zeama din tigaie o strecuram si o pastram (o vom folosi mai tarziu).
Acum sa preparam sosurile! Intai cel de rodii: intr-o craticioara punem zaharul, cand s-a caramelizat adaugam otetul, apoi zeama de lamaie si zeama de rodii (ce-a mai ramas din ea … am luat cate o gurita, cate o gurita … mmm … tare bun!). Lasam sa fiarba 5 minute.
Urmeaza sosul alb: in alta craticioara topim untul, adaugam faina si amestecam cu un tel, turnand apoi cate putin din supa de curcan, pana punem o cana plina. Amestecam pana se ingroasa putin. Peste sosul alb turnam apoi zeama strecurata pe care am pastrat-o, sosul de rodii si lasam sa fiarba 10 minute.
Scoatem carnea din cuptor si o taiem felii, apoi o asezam din nou in vasul de iena, turnam sosul cu rodii deasupra, condimentam cu sare si piper si mai lasam 10 minute la cuptor ca sa se patrunda aromele.
Cam asta e, se poate servi cu garnitura de piure sau orice altceva credeti ca e potrivit. Este dulce-acrisor, un gust deosebit!