Un desert delicios cu branza de vaci, ideal pentru copii! Ai mei ii adora! Vlad, cel putin, mananca jumatate din portie odata! Se face extrem de rapid, cand era mai mic ii faceam aproape zilnic :)
Pentru tavalit:
Se amesteca aceste ingrediente cu mixerul, grisul se pune ultimul, in ploaie. Din aceasta cantitate ies 10-11 papanasi.
Se pune pe foc o oala cu apa si putina sare, iar cand clocoteste se da focul mic si cu mana uda se formeaza bilute din branza si se pun in apa. Bilutele sa fie de marimea unei mingiute de ping-pong. Cam in 5 minute ar trebui sa se ridice toti la suprafata si se scot pe o farfurie cu ajutorul unei spumiere.
Separat vom pregati pesmetul prin care tavalim papanasii. Punem intr-o tigaie de teflon o lingura de unt, iar cand s-a topit punem 3 linguri de pesmet si amestecam, la foc mic, pana se rumeneste foarte putin.
Bun! Intr-o farfurie turnam zaharul si papanasii fierbinti ii tavalim rapid prin pesmet si apoi prin zahar. Voila!