Branzica de casa- 5-6 luni

de Oana in Mancare copii, 2 Mai 2009 | 12140 vizualizari

 

Laptele trebuie sa fie integral, cel mai sanatos este ca bebelusii sa primeasca lactate integrale, nu degresate.

 

INGREDIENTE

  • un litru de lapte
  • 8 pastile de calciu lactic
  • 2 lingurite zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Branzica de casa- 5-6 luni:

 De obicei, eu fac din jumatate de litru de lapte, iar bebe papa din branzica doua zile.

Vom folosi un vas de inox pentru ca laptele sa nu se lipeasca sau sa se afume la fiert. Cand clocoteste se adauga pastilele de calciu, pisate inainte si o lingurita de zeama de lamaie. Intr-un minut incepe sa se separe zerul de branzica. Strecuram branza printr-un tifon curat si o lasam la scurs, iar cand este rece o punem intr-o casoleta curata, cu capac si o pastram la frigider maxim 2 zile. Se poate mixa cu fructe pentru masa de la ora 10.

Daca ti-a placut reteta noastra "Branzica de casa- 5-6 luni" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branza de vaca din lapte dulce