Se curata ardeii cu grija sa nu se rupa,se spala atat in interior cat si in exterior si se pun la scurs intr-un vas.
Intr-o cratita punem ceapa tocata la calit in ulei.Adaugam morcovul dat pe razatoarea mica si o lingura de boia.
Lasam la calit cateva minute apoi adaugam orezul spalat bine in cateva ape.
Dupa cateva minute adaugam carnea si condimentam cu sare si piper dupa gust.Lasam sa se patrunda putin toate ingredientele pana scade toata apa.
Oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul tocate fin.Amestecam si lasam cateva minute sa se raceasca putin compozitia pe urma adaugam ouale si amestecam.
Umplem ardeii cu compozitia de carne,le punem un capacel de rosie si ii aranjam in cratita in care vor fierbe.Turnam deasupra lor bulionul si completam cu apa atat cat sa ajunga la nivelul ardeilor.Se pune si 2 linguri de vegeta in apa in care fierb ardeii.
Punem totul la cuptor cca doua ore la foc mic.
Cand sunt aproape gata ardeii ne ocupam de sos.
Intr-o cratita calim in ulei o jumatate de ceapa mica tocata fin.
Adaugam o lingura cu varf de faina si lasam cateva minute(maxim 3 minute) la calit.
Adaugam apa calduta si amestecam repede sa nu se prinda pana compozitia este de consistenta unei smantani groase.
Adaugam peste compozitie apa in care au fiert ardeii.Amestecam bine,condimentam cu vegeta si piper si lasam cateva minute la fiert.
Servim ardeii cu sosul rezultat si dupa preferinta cu iaurt sau smantana.
Pofta buna!