Se spala visinele in apa rece.Se scot samburii iar visinele se pun in cratita in care facem dulceata.Peste visine punem zaharul si amestecam usor.Se lasa visinele cca 4 ore sa stea cu zaharul timp in care mai amestecam.
Eu nu pun lamaie nici vanilie imi place sa ramana cat se poate cu aroma minunata de visine.
Se pune cratita pe aragaz la fiert.Din cand in cand luam spuma care se face deasupra.
Dulceata este gata in maxim 4 ore de fiert la foc potrivit spre mic.
Se verifica daca este gata cu o lingura,luam suc si lasam sa curga in cratita.
Daca curge ca apa dulceata nu e gata.Daca curge fir atunci se poate pune in borcane.
Oricum dupa racire se ingroasa mai tare.
Se pune in borcane curate si infierbantate in cuptor.
Se lasa sa raceasca in borcane fara capac sa faca pojghita.
A doua zi se pun capacele si se duc in camara.