De foarte mult timp imi doresc sa fac aceasta prajitura.Astazi am gasit-o la Motan La Oale pe pagina lui si mi-am spus sa o fac si eu.E foarte buna si foarte usor de facut.Nu m-am putut abtine sa o mananc deabia maine dupa 4 ore am si atacat-o.
Se topeste margarina in microunde si se da la racit.
Ouale se separa.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana isi dubleaza volumul.
Se incorporeaza usor margarina topita la fel ca la maioneza putin cate putin si esenta de vanilie.
Se adauga faina,apoi laptele putin cate putin si mixam usor pana se pune tot laptele.
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.
Se amesteca albusurile cu compozitia de la galbenusuri amestecand usor cu o lingura de lemn.
Se toarna compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se introduce tava in cuptorul preincalzit la foc mic.
Nu se deschide cuptorul 40 minute.
Se coace in 50 minute.
Se lasa la racit in cuptor apoi se da la frigider cateva ore(cat rezistati).
Deasupra se pune pentru cine doreste zahar pudra cu aroma de vanilie.