Gulas - este o reteta ungureasca la care de obicei se foloseste carnea de vita, dar merge preparat si cu amestec sau...carne de porc.
Ceapa se caleste in untura pana devine sticloasa.Se adauga morcovul taiat cubulete,o lingura de boia si pasta de ardei.Se amesteca bine si se pune carnea spalata si taiata dupa preferinta.
Se condimenteaza cu condiment pentru gulas,sare si piper.
Se adauga apa pana trece peste carne si se lasa la fiert cca 40 minute la foc mic. Carnea trebuie sa fie fiarta cand adaugam cartofii,astfel gulasul va fi mai bun.Cand carnea este fiarta se adauga cartofii curatati,spalati si taiati in patru.Se mai adauga apa peste gulas daca este nevoie.
Cartofii vor fi fierti cand se formeaza un sos.Se adauga usturoiul pisat si cimbru.Daca mai este nevoie mai punem condimente peste gulas.
Gulasul se serveste cu muraturi.
Pofta buna!
1
reteta de gulas se poate prepara si cu galuste din faina si ou