MIUTA

1

Bucataras
incepator

BISTRITA

Bucataras din 11.01.2010

RETETE246
PRIETENI234
Retete

Prajitura Kinder Pingui

In Prajituri la 5 Iun 2011

    Am cumparat foi din comert din lipsa de timp.Este a doua ora cand fac aceasta prajitura de fiecare data cu aceleasi foi.In pachetul de pandispan sunt 4 foi si se fac doua prajituri cu ingredientele de mai sus.Daca doriti reduceti la jumatate cantitatea de ingrediente de mai sus si...

Cartofi noi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2011

Am ales cartofii noi care au fos mai mici.Recunosc ca mi-a parut rau ca am turbat incercand sa-i curat de coaja.Pana la urma m-am desteptat,stiti vorba aia"mintea de pe urma" si am apelat la o perie de bucatarie mai aspra.Peria o folosesc de obicei cand spal legumele.Dar merita sa...

Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 4 Iun 2011

  Pentru inceput am taiat feli dovlecelul si l-am sarat.Am pus vasul cu dovlecei la figider pentru cateva minute pana am pregatit restul ingredientelor. Am curatat ciupercile de pielita,le-am spalat si le-am tocat cubulete mici. Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit ceapa tocata...

Clatite cu inghetata,frisca si sirop de fructe

In Dulciuri la 3 Iun 2011

Ingredientele pentru clatite se amesteca bine cu mixerul.Se fac clatite in tigaia fierbinte unsa cu ulei. Cand s-au racit clatitele se umplu cu inghetata dupa preferinta.Eu am avut vanilie si fructe de padure. Se orneaza cu frisca si se pune deasupra topping de visine si sirop de muguri de...

Mini-tarte cu capsuni

In Prajituri la 3 Iun 2011

Se amesteca toate ingredientele pentru blat.Se framanta. Se intinde o foaie pe masa presarata cu faina si se taie cercuri cu ajutorul unui bol. Se imbraca cu acest aluat forma de tarta care a fost unsa in prealabil cu unt. Se dau la cuptor pentru cca 15-20 minute. Intre timp se...

Jumari de porc

In Porc la 3 Iun 2011

Se taie slanina cubulete sau betigase dupa preferinta. Se pune intr-o oala incapatoare pe foc slanina cu 100 ml apa. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Slanina se prajeste si astfel obtinem jumarile si untura. Untura se trece printr-o strecuratoare astfel raman...

Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde

In Aperitive / Garnituri la 3 Iun 2011

La inceput am amestecat toate ingredientele pentru coca.De fapt este un aluat de paine dar trebuie sa fie moale.Se lasa la dospit. Intr-un lighean am dat pe razatoare casul.Am pus peste cas marar tocat marunt si cozi de ceapa tocate.Am pus sare dupa gust si patru oua intregi.Am amestecat bine...

Socata reteta bunicii

In Bauturi la 2 Iun 2011

Socata reteta bunicii Eu am folosit o sticla pet de 5 litri cu apa plata.Am golit cca 500ml apa si am pus inauntru zaharul,florile de soc spalate foarte bine si sucul de la doua lamai. Am taiat coaja de la o lamaie feli si am pus-o in sticla. A doua zi se scoate cu ajutorul unei...

Sirop din muguri de brad

In Sirop / Compot la 2 Iun 2011

     Pentru inceput se spala foarte bine mugurii in apa rece.Se clatesc in mai multe ape. Se pun la fiert mugurii in 2200ml apa. Se fierb o ora si jumatate sub capac. Se lasa 24 de ore compozitia in vasul in care a fiert. Dupa ce a trecut 24 de ore se scurg si se storc...

Limba de porc cu masline

In Porc la 26 Mai 2011

Pentru inceput am pus la fiert in apa  limba dupa ce a fost spalata foarte bine.Dupa ce da cateva clocote se arunca apa si se spala cu apa calduta. Se pune limba iar la fiert in apa cu sare.Se pune la fiert impreuna cu limba,o ceapa,morcovul,telina si foaia de dafin.Procesul de fierbere...

Ciorba taraneasca

In Ciorbe la 25 Mai 2011

Punem intr-o cratita carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare.Trebuie sa avem grija sa o spumam de cateva ori.Fierbem carnea pana aproape e gata. In cratita in care facem ciorba calim 5 minute un morcov dat pe razatoarea mica. Adaugam ceapa tocata fin si lasam inca cateva minute la calit....

Cartofi frantuzesti

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2011

Am pus cartofii in coaja la fiert in apa cu sare.Intre timp am curatat si taiat ouale.Am dat mozzarela pe razatoare,am amestecat-o cu smantana si am sarat-o putin.Am spalat ,curatat si taiat ceapa si gogosarul.Am taiat feliute muschiul file. Cand cartofii au fost fierti i-am curatat de coaja...

Fasole verde cu maioneza

In Aperitive / Garnituri la 25 Mai 2011

Fasolea se curata,se spala si se pune la fiert cca 20 minute.Eu pun fasolea in apa cu sare cad clocoteste si astfel se fierbe foarte bine. Dupa ce a fiert o pun la scurs.Intre timp amestec maioneza cu usturoiul foarte bine pisat.Am taiat fasolea marunt si am amestecat-o cu maioneza.Punem...

Pasta de jumari

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2011

Toate ingredientele se dau prin robotul de bucatarie pana devine un amestec fin si pufos.Pasta de jumari este foarte usor de preparat si este tare gustoasa.Se mai poate pune in pasta si usturoi,boia dulce sau iute.Cine nu are robot poate sa faca pasta de jumari cu masina de tocat carne.Se...

Tocanita de ciuperci champignon

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2011

Se caleste intr-o cratita ceapa taiata fin si morcovul dat pe razatoarea mica.Dupa cateva minute se pun cele doua linguri de pasta de ardei si se mai caleste inca 2 minute.Se pun ciupercile curatate de pielita,spalate si tocate dupa preferinta,sare si piper. Se lasa sa se faca la foc mic.Ele...

Ardei kapia pane cu mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2011

Se coc ardeii pe toate partile intr-o tigaie sau la gratar fara ulei.Se pun intr-un vas,se pune sare pe ei si se lasa cca 20 minute acoperiti cu un capac. Se curata de coaja,se taie coditele,se spala cu apa rece in exterior si in interior de seminte si se lasa la scurs inca cateva minute....

Placinta cu branza de vaci

In Dulciuri la 23 Mai 2011

BLAT:Untul se amesteca cu 1/2 pahar de zahar,faina si praful de copt.Se framanta putin pana devine un aluat sfaramicios. CREMA:Branza se amesteca cu galbenusurile,1/2 zahar,smantana si albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se pune blat 1/3.Peste blat se pune crema...

Cartofi noi umpluti la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 23 Mai 2011

Cartofi se spala bine cu coaja cu tot si se pun la cuptor sa se coaca .Se verifica cand sunt gata trebuie sa intre usor furculita in ei.Se scot din cuptor si se lasa la racit putin.  Se taie cartofi in doua si se scobesc cu lingurita in interior avand grija sa ramana in interior cativa...

Frigarui cu piept de pui

In Pui la 23 Mai 2011

Am pus inainte cu o ora pieptul de pui taiat cubulete si doua ciuperci in bait.Am pus condimente si uleiul de masline si le-am lasat sa se patrunda bine. Dupa o ora am asezat pe bete speciale pentru frigarui piept de pui,ceapa verde,ciuperci,ceapa uscata.Am pus si ciuperci din bait si ciuperci...

Tort cu crema de lamaie

In Torturi la 22 Mai 2011

Se prepara crema de lamaie din cele doua plicuri cu 500 ml lapte si 10 linguri de zahar pudra. Se amesteca siropul de fragute cu putina apa.In acest suc se insiropeaza jumatate din piscoturi si se aseaza pe un platou.Deasupra se pune crema de lamaie. Se pune deasupra cremei cealalta...

Pui la cuptor umplut cu leurda

In Pui la 22 Mai 2011

Se curata si se spala foarte bine puiul.Se unge cu untura in interior si in exterior si se condimenteaza dupa gust. Intr-o cratita se caleste ceapa uscata si ciupercile pana scade bine apa din ele.Se opreste focul si se pune leurda si ceapa verde tocata.Se amesteca bine si se condimenteaza.Cu...

Plachie de peste

In Peste la 22 Mai 2011

Se caleste intr-o cratita ceapa taiata fin,morcovul,telina date pe razatoare si ardeiul taiat cubulete.Se lasa la foc mic pana aproape sunt gata.La sfarsit se pune o cana de bulion. Pestele se curata,se usca cu un servet si se condimenteaza cu condimente pentru peste de la kotanyi.Se rumenesc...

Musuroi de cartita

In Prajituri la 22 Mai 2011

In cutia de prajituri se gasesc trei plicuri:unul cu praful pentru blat,unul pentru crema si unul cu fulgii de ciocolata. Facem intai blatul amestecand praful maro cu 50 g margarina moale(eu am folosit unt)2 oua si 30 ml de lapte.Se mixeaza bine ingredientele.Se pune compozitia intr-o tava...

Friptura de iepure la cuptor cu cartofi

In Mancaruri cu carne la 22 Mai 2011

Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait. A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se amesteca cu sare,piper,boia si vegeta.Se aseaza in una din pungile de friptura si se pune doua...

Ananas caramelizat cu inghetata

In Dulciuri la 22 Mai 2011

Curatam foarte bine ananasul si il taiem feli.Stropim feliile de ananas cu brandy si le lasam 15 minute sa se patrunda bine.Punem intr-o tigaie mierea si caramelizam la foc potrivit bucatile de ananas.Le lasam cate 5 minute pe fiecare parte si repetam operatiunea de doua ori.Cand sunt gata se...

Tort de mere

In Torturi la 22 Mai 2011

Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se...

Stufat de pui cu leurda

In Pui la 18 Apr 2011

Se curata ceapa uscata si se spala.Se pune intr-o cratita ulei de masline si se pune ceapa la calit dupa ce a fost taiata marunt.Se lasa la foc mic cca 5 minute apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete mici.Se pune putina sare si vegeta si se lasa la fiert la foc mic.Pieptul de pui se face in...

Tort bust

In Torturi la 18 Apr 2011

Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus.  La blatul de vanilie l-am facut din 5 oua. Am batut ouale separat albusul de galbenus.Albusul l-am mixat cu un praf de...

Foietaj umplut cu crema de gris si branza

In Dulciuri la 23 Mar 2011

Se pune laptele la fiert si un praf de sare.Cand fierbe se adauga esenta de vanilie,zaharul si grisul in ploaie.Se amesteca compozitia pana se ingroasa bine.Se da la rece.Cand compozitia s-a racit se pune oul,stafidele si branza de vaci.Se amesteca bine toate ingredientele.Cu aceasta compozitie...

Chec din albusuri

In Prajituri la 23 Mar 2011

Se bat albusurile spuma cu cana de zahar,se adauga vanilia,coaja de lamaie,praful de copt stins in sucul de lamaie,uleiul si stafidele.La sfarsit se adauga faina,macul si se amesteca usor.Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Checul se tine la cuptor cca 40-50 minute la...

Afisate 121 - 150 din 246 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Retete preferate
Tort aniversar

Voturi:37

Galuste Somloi

Voturi:19

Goffre

Voturi:5

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]