publicat la 26.04.2014
publicat la 24.10.2013
publicat la 24.10.2013
Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura Kinder Pingui
Am cumparat foi din comert din lipsa de timp.Este a doua ora cand fac aceasta prajitura de fiecare data cu aceleasi foi.In pachetul de pandispan sunt 4 foi si se fac doua prajituri cu ingredientele de mai sus.Daca doriti reduceti la jumatate cantitatea de ingrediente de mai sus si...
Cartofi noi la cuptor
Am ales cartofii noi care au fos mai mici.Recunosc ca mi-a parut rau ca am turbat incercand sa-i curat de coaja.Pana la urma m-am desteptat,stiti vorba aia"mintea de pe urma" si am apelat la o perie de bucatarie mai aspra.Peria o folosesc de obicei cand spal legumele.Dar merita sa...
Tarta cu dovlecei si ciuperci la cuptor
Pentru inceput am taiat feli dovlecelul si l-am sarat.Am pus vasul cu dovlecei la figider pentru cateva minute pana am pregatit restul ingredientelor. Am curatat ciupercile de pielita,le-am spalat si le-am tocat cubulete mici. Am pus intr-o cratita putin ulei si am calit ceapa tocata...
Clatite cu inghetata,frisca si sirop de fructe
Ingredientele pentru clatite se amesteca bine cu mixerul.Se fac clatite in tigaia fierbinte unsa cu ulei. Cand s-au racit clatitele se umplu cu inghetata dupa preferinta.Eu am avut vanilie si fructe de padure. Se orneaza cu frisca si se pune deasupra topping de visine si sirop de muguri de...
Mini-tarte cu capsuni
Se amesteca toate ingredientele pentru blat.Se framanta. Se intinde o foaie pe masa presarata cu faina si se taie cercuri cu ajutorul unui bol. Se imbraca cu acest aluat forma de tarta care a fost unsa in prealabil cu unt. Se dau la cuptor pentru cca 15-20 minute. Intre timp se...
Jumari de porc
Se taie slanina cubulete sau betigase dupa preferinta. Se pune intr-o oala incapatoare pe foc slanina cu 100 ml apa. Se amesteca din cand in cand cu o lingura de lemn. Slanina se prajeste si astfel obtinem jumarile si untura. Untura se trece printr-o strecuratoare astfel raman...
Placinta taraneasca cu cas de oaie,marar si ceapa verde
La inceput am amestecat toate ingredientele pentru coca.De fapt este un aluat de paine dar trebuie sa fie moale.Se lasa la dospit. Intr-un lighean am dat pe razatoare casul.Am pus peste cas marar tocat marunt si cozi de ceapa tocate.Am pus sare dupa gust si patru oua intregi.Am amestecat bine...
Socata reteta bunicii
Socata reteta bunicii Eu am folosit o sticla pet de 5 litri cu apa plata.Am golit cca 500ml apa si am pus inauntru zaharul,florile de soc spalate foarte bine si sucul de la doua lamai. Am taiat coaja de la o lamaie feli si am pus-o in sticla. A doua zi se scoate cu ajutorul unei...
Sirop din muguri de brad
Pentru inceput se spala foarte bine mugurii in apa rece.Se clatesc in mai multe ape. Se pun la fiert mugurii in 2200ml apa. Se fierb o ora si jumatate sub capac. Se lasa 24 de ore compozitia in vasul in care a fiert. Dupa ce a trecut 24 de ore se scurg si se storc...
Limba de porc cu masline
Pentru inceput am pus la fiert in apa limba dupa ce a fost spalata foarte bine.Dupa ce da cateva clocote se arunca apa si se spala cu apa calduta. Se pune limba iar la fiert in apa cu sare.Se pune la fiert impreuna cu limba,o ceapa,morcovul,telina si foaia de dafin.Procesul de fierbere...
Ciorba taraneasca
Punem intr-o cratita carnea taiata cubulete la fiert in apa cu sare.Trebuie sa avem grija sa o spumam de cateva ori.Fierbem carnea pana aproape e gata. In cratita in care facem ciorba calim 5 minute un morcov dat pe razatoarea mica. Adaugam ceapa tocata fin si lasam inca cateva minute la calit....
Cartofi frantuzesti
Am pus cartofii in coaja la fiert in apa cu sare.Intre timp am curatat si taiat ouale.Am dat mozzarela pe razatoare,am amestecat-o cu smantana si am sarat-o putin.Am spalat ,curatat si taiat ceapa si gogosarul.Am taiat feliute muschiul file. Cand cartofii au fost fierti i-am curatat de coaja...
Fasole verde cu maioneza
Fasolea se curata,se spala si se pune la fiert cca 20 minute.Eu pun fasolea in apa cu sare cad clocoteste si astfel se fierbe foarte bine. Dupa ce a fiert o pun la scurs.Intre timp amestec maioneza cu usturoiul foarte bine pisat.Am taiat fasolea marunt si am amestecat-o cu maioneza.Punem...
Pasta de jumari
Toate ingredientele se dau prin robotul de bucatarie pana devine un amestec fin si pufos.Pasta de jumari este foarte usor de preparat si este tare gustoasa.Se mai poate pune in pasta si usturoi,boia dulce sau iute.Cine nu are robot poate sa faca pasta de jumari cu masina de tocat carne.Se...
Tocanita de ciuperci champignon
Se caleste intr-o cratita ceapa taiata fin si morcovul dat pe razatoarea mica.Dupa cateva minute se pun cele doua linguri de pasta de ardei si se mai caleste inca 2 minute.Se pun ciupercile curatate de pielita,spalate si tocate dupa preferinta,sare si piper. Se lasa sa se faca la foc mic.Ele...
Ardei kapia pane cu mozzarella
Se coc ardeii pe toate partile intr-o tigaie sau la gratar fara ulei.Se pun intr-un vas,se pune sare pe ei si se lasa cca 20 minute acoperiti cu un capac. Se curata de coaja,se taie coditele,se spala cu apa rece in exterior si in interior de seminte si se lasa la scurs inca cateva minute....
Placinta cu branza de vaci
BLAT:Untul se amesteca cu 1/2 pahar de zahar,faina si praful de copt.Se framanta putin pana devine un aluat sfaramicios. CREMA:Branza se amesteca cu galbenusurile,1/2 zahar,smantana si albusurile batute spuma. Intr-o tava unsa si tapetata cu faina se pune blat 1/3.Peste blat se pune crema...
Cartofi noi umpluti la cuptor
Cartofi se spala bine cu coaja cu tot si se pun la cuptor sa se coaca .Se verifica cand sunt gata trebuie sa intre usor furculita in ei.Se scot din cuptor si se lasa la racit putin. Se taie cartofi in doua si se scobesc cu lingurita in interior avand grija sa ramana in interior cativa...
Frigarui cu piept de pui
Am pus inainte cu o ora pieptul de pui taiat cubulete si doua ciuperci in bait.Am pus condimente si uleiul de masline si le-am lasat sa se patrunda bine. Dupa o ora am asezat pe bete speciale pentru frigarui piept de pui,ceapa verde,ciuperci,ceapa uscata.Am pus si ciuperci din bait si ciuperci...
Tort cu crema de lamaie
Se prepara crema de lamaie din cele doua plicuri cu 500 ml lapte si 10 linguri de zahar pudra. Se amesteca siropul de fragute cu putina apa.In acest suc se insiropeaza jumatate din piscoturi si se aseaza pe un platou.Deasupra se pune crema de lamaie. Se pune deasupra cremei cealalta...
Pui la cuptor umplut cu leurda
Se curata si se spala foarte bine puiul.Se unge cu untura in interior si in exterior si se condimenteaza dupa gust. Intr-o cratita se caleste ceapa uscata si ciupercile pana scade bine apa din ele.Se opreste focul si se pune leurda si ceapa verde tocata.Se amesteca bine si se condimenteaza.Cu...
Plachie de peste
Se caleste intr-o cratita ceapa taiata fin,morcovul,telina date pe razatoare si ardeiul taiat cubulete.Se lasa la foc mic pana aproape sunt gata.La sfarsit se pune o cana de bulion. Pestele se curata,se usca cu un servet si se condimenteaza cu condimente pentru peste de la kotanyi.Se rumenesc...
Musuroi de cartita
In cutia de prajituri se gasesc trei plicuri:unul cu praful pentru blat,unul pentru crema si unul cu fulgii de ciocolata. Facem intai blatul amestecand praful maro cu 50 g margarina moale(eu am folosit unt)2 oua si 30 ml de lapte.Se mixeaza bine ingredientele.Se pune compozitia intr-o tava...
Friptura de iepure la cuptor cu cartofi
Am pus bucatile de carne de iepure, pana a doua zi, intr-un vas in care am pus toate ingredientele pentru bait. A doua zi se curata cartofii se taie in 4 fiecare,se spala bine si se storc.Se amesteca cu sare,piper,boia si vegeta.Se aseaza in una din pungile de friptura si se pune doua...
Ananas caramelizat cu inghetata
Curatam foarte bine ananasul si il taiem feli.Stropim feliile de ananas cu brandy si le lasam 15 minute sa se patrunda bine.Punem intr-o tigaie mierea si caramelizam la foc potrivit bucatile de ananas.Le lasam cate 5 minute pe fiecare parte si repetam operatiunea de doua ori.Cand sunt gata se...
Tort de mere
Se caramelizeaza 8 linguri de zahar atat cat sa fie auriu.Se opreste focul si se pune peste zaharul caramelizat 150 g unt.Merele se curata de coaja,se scobesc in interior(se scoate casuta seminala),se spala si se aseaza in cratita cu scobitura in sus unde este zaharul caramelizat.Se...
Stufat de pui cu leurda
Se curata ceapa uscata si se spala.Se pune intr-o cratita ulei de masline si se pune ceapa la calit dupa ce a fost taiata marunt.Se lasa la foc mic cca 5 minute apoi se adauga pieptul de pui taiat cubulete mici.Se pune putina sare si vegeta si se lasa la fiert la foc mic.Pieptul de pui se face in...
Tort bust
Am pregatit intai blaturile,unul de vanilie si unul cu cacao.Blatul de vanilie este un pandispan simplu iar cel de cacao la fel doar o lingura de cacao in plus. La blatul de vanilie l-am facut din 5 oua. Am batut ouale separat albusul de galbenus.Albusul l-am mixat cu un praf de...
Foietaj umplut cu crema de gris si branza
Se pune laptele la fiert si un praf de sare.Cand fierbe se adauga esenta de vanilie,zaharul si grisul in ploaie.Se amesteca compozitia pana se ingroasa bine.Se da la rece.Cand compozitia s-a racit se pune oul,stafidele si branza de vaci.Se amesteca bine toate ingredientele.Cu aceasta compozitie...
Chec din albusuri
Se bat albusurile spuma cu cana de zahar,se adauga vanilia,coaja de lamaie,praful de copt stins in sucul de lamaie,uleiul si stafidele.La sfarsit se adauga faina,macul si se amesteca usor.Se pune compozitia intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Checul se tine la cuptor cca 40-50 minute la...