Am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post
Iata cum am preparat o reteta delicioasa de Gogosi de post.
Se face o maia dintr-un cub de drojdie,doua linguri de zahar,100 ml apa calduta si putina faina.Se lasa la crescut 15 minute.
Se pune restul de faina,esenta de vanilie,razatura de lamaie,sare,margarina topita si se framanta.Se adauga apa minerala si se framanta atat cat sa devina un aluat elastic si foarte bine framantat.La sfarsit se adauga uleiul de masline si se framanta inca 5 minute.
Se lasa la dospit cca 30 minute.
Pe masa presarata cu faina se intinde o foaie cu grosimea de un cm si se taie forme rotunde cu un pahar.
Se lasa inca 20 minute pe masa la crescut.
Se prajesc in uleiul fierbinte.
Gogosile se servesc pudrate cu zahar pudra cu aroma de vanilie sau cu dulceata in functie de preferinte.
Va doresc pofta buna si merita sa incercati sa preparati aceasta reteta delicioasa de Gogosi de post.