Am cumparat de la o cunostinta care este pescar 5 kg caras si am primit bonus 1,5 kg de pestisori mici gata curatati.La inceput nu i-am vrut dar a spus ca sotia lui face o super conserva cu acesti pesti.Carasul l-am pus astazi cu sare si il voi pune maine la conservat sub alta forma.Astazi am pregatit pestisorii mici si sunt foarte incantata de ce a iesit.Imi pare rau ca nu am facut fotografii si inainte de a pune pestii in cuptor dar am fost foarte emotionata,e prima data cand fac conserve de peste.
Pestele se curata si se spala foarte bine.
Ceapa se curata,se spala si se taie solzisori.
Se aseaza intr-o cratita pe fundul ei un rand de pesti un rand de ceapa solzisori.
Se sareaza,se pune o foaie de dafin,cimbru si cateva boabe de piper.
La fel se face cu urmatorul strat,peste, ceapa,condimente iar peste si condimente(sare,boabe de piper,cimbru si foaie de dafin).
Se amesteca intr-un vas otetul, bulionul si se toarna peste peste.
Se pune apa atat cat sa acopere pestele si se da la cuptor acoperit cu un capac.
Se fierbe 5-6 ore la foc foarte mic.
Se verifica din ora in ora daca a scazut apa.Ar fi indicat sa nu mai adaugati apa decat foarte putin,maxim o cana de 200 ml.
Nu se amesteca in cratita doar se misca cu grija cratita sa nu sfaramam pestele.
El v-a ramane intreg doar oasele se vor face foarte moi.
Pestele se pune fierbinte in borcane fierbinti.
Borcanele se pun intr-o tava si se dau inca 30 minute la cuptor.
A iesit o conserva excelenta cu un gust aromat foarte bun.