Spalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora.
Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta Crock Pot .
Adaugam boia, piperul boabe, amestecam totul, apoi asezam rata si crenguta de cimbru....
Cum se face Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc
Creierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a incalzit suficient se prajesc...
Intr-un bol adaugam carnea t aiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece pentru 30 min.
Intr-o tigaie adaugam 3 linguri ulei, apoi cand s-a incalzit suficient uleiul,...
Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora.
Pe parcurs se mai intoarce si cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si ceapa taiate felii subtiri. Cand zarzavatul este facut se scoate carnea si in sosul ramas se...
Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.
Intr-o tigaie incapatoare adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine...
Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine.
Pielea o crestam, dar nu prea adanc.
Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute.
Il scoatem...
Aripioarele le trecem prin flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele.
Spalam si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact intr-o caserola cu capac.
Separat, intr-un castron...
Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute.
Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se...
Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute.
In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la...
Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces.
Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam.
Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam pieptul de rata cu pielita in jos. La foc iute lasam 2-3 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe...
Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata.
Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul.
Ceapa am tocat-o si am calit-o cu putina untura de pasare pana ceapa s-a caramelizat...
Carnea o trecem prin flacara, o spalam bine l asam la scurs.
Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin.
Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai...
Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm
Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul.
Saram si piperam.
Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi....
Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet.
Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de lapte, ouale batute si verdeata.
Adaugam ceapa calita si racita.
Potrivim de sare si piper.
Dam...
Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul.
Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam.
Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile.
Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam...
Pornim cuptorul .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.
Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita.
Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa...
Cum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi
Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi,...
Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii.
Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa si un pic de sare. Lasam la foc potrivit pana ceapa devine translucida, cu usoare urme de aramiu pe...
Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul.
Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore.
Cand timpul a...
Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a elimina mirosul pe care-l are iepurele, este optionala ,pentru cei care sunt mofturosi.Insa cand...
Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in...
Intr-o oala de tuci, punem uleiul la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza...
Rata o transam, scoatem grasimea si pielea cu partile mai grase, taiem marunt si le punem intr-o tigaie la topit . Pieptul ,aripile si pulpele si le saram . piperam si le dam deoparte.Carcasa fara piele si grasime le...
Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere. Intr-un castron mai adanc asezam picioarele de porc contimentam cu sare si pulberea din mojar .Intr-un ceaun de...
Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute.
Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de...
Se amesteca sarea cu faina si cu piperul . Se pudreaza bucatile de carnne,apoi se prajesc in ulei si unt intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie, se da in alt castron.Repetam operatiunea pana terminam toate bucatile de carne.In uleiul ramas calim legumele taiate cubulete ,...
Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana se adauga nucsoara rasa si sare . Carnaciorii ii calim in suc propriu mai intai la foc mic apoi la...
Fuduliile le spalam bine si le scoatem pelita,apoi le taiem rondele si adaugam berea ,piperul,sarea si le lasam la frigider 3 ore. Dupa ce s-au marinat le lasam la scurs si le prajim in ulei ,le scoatem intr-un castron si le dam deoparte.Acu pregatim sosul.
Ceapa o taiem solzi si o...
Rata pe varza la vas din fonta Crock Pot
Spalam bine rata, apoi condimentam cu sare si piper macinat si o punem la rece pentru o ora. Tocam ceapa solzisori, tocam varza murata si cea dulce grosier si le adaugam in vasul din fonta Crock Pot . Adaugam boia, piperul boabe, amestecam totul, apoi asezam rata si crenguta de cimbru....
Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc
Cum se face Reteta de creier macelaresc cu specific haiducesc Creierul curatat de pielite il lasam in apa, sare si otet pentru minim o ora, apoi il lasam la scurs intr-o strecuratoare. Intr-o tigaie se adauga uleiul si cand s-a incalzit suficient se prajesc...
Tikka Masala
Intr-un bol adaugam carnea t aiata bucati mai mici, adaugam toate ingredientele de la capitolul marinada, amestecam totul bine acoperim si dam la rece pentru 30 min. Intr-o tigaie adaugam 3 linguri ulei, apoi cand s-a incalzit suficient uleiul,...
Cotlete de porc la tava, reteta romaneasca veche
Cotletul intreg se pune intr-o tava cu ulei,se da sare si piper si se da la cuptor 180 grade in timp de o ora. Pe parcurs se mai intoarce si cand este gata pe jumatate ,se pun morcovii si ceapa taiate felii subtiri. Cand zarzavatul este facut se scoate carnea si in sosul ramas se...
Lamb Kadai- berbecut in stil indian
Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic. Intr-o tigaie incapatoare adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine...
Piept de rata cu suc de portocale
Pregatim o tigaie cu fund dublu sau o tigaie de tuci, o incalzim bine. Pielea o crestam, dar nu prea adanc. Cand tigaia este foarte bine incalzita, adaugam pieptul crestat cu partea in jos si lasam 6-7 minute, apoi il intoarcem pe partea cealalta si-l mai lasam 6-7 minute. Il scoatem...
Aripioare de pui super crispy
Aripioarele le trecem prin flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele. Spalam si inlaturam varfurile aripioarelor si le asezam cat mai compact intr-o caserola cu capac. Separat, intr-un castron...
Pui in cinci culori
Intr-un castron, carnea se amesteca cu sosurile mentionate, se adauga ghimbirul, se amesteca toate si se adauga amidonul, se amesteca inca odata si se lasa sa intrepatrunda aromele, 5 minute. Intr-un wok sau tigaie incapatoare, se adauga 3 linguri de ulei, cand s-a incalzit suficient, se...
Piept de pui cu ciuperci si smantana
Intr-o tigaie incapatoare, turnam 2 linguri de ulei. Cand s-a incalzit suficient uleiul, adaugam ciupercile si le sotam 10 minute. In paralel, in alta tigaie, adaugam uleiul ramas si untul. Cand s-a topiti untul, adaugam pieptul de pui taiat bucatele. Adaugam un praf de sare si lasam la...
Piept de rata cu legume in stil chinezesc
Pregatim bucatile de carne, scoatem grasimea care este in exces. Pe partea unde e pielea, crestam cu cutitul in forma de plasa saram si piperam. Intr-o tigaie adanca bine incinsa, asezam pieptul de rata cu pielita in jos. La foc iute lasam 2-3 minute pe o parte, apoi inca 2-3 minute pe...
Sarmale in oala de lut pregatite in cuptor vechi pe lemne
Oala de lut o scufundam pentru o ora in apa, intre timp pregatim frunzele pentru umplut. Oparim varza si frunzele de vita in apa sarata. Carnea eu am o tocat-o la cutit, puteti folosi robotul. Ceapa am tocat-o si am calit-o cu putina untura de pasare pana ceapa s-a caramelizat...
Miel la tava cu sos de rosii in stil grecesc
Carnea o trecem prin flacara, o spalam bine l asam la scurs. Separat intr-un bol amestecam toate ingredientele, rosiile le pasam, cateii de usturoi ii zdrobim, ceapa verde o tocam fin. Amestecam tot in afara de ceapa si potrivim de sare. Carnea o asezam intr-o tava mai...
Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc
Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul. Saram si piperam. Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi....
Parjoale moldovenesti
Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet. Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de lapte, ouale batute si verdeata. Adaugam ceapa calita si racita. Potrivim de sare si piper. Dam...
Tocana de vita
Intr-o tigaie incapatoare, turnam uleiul. Cand uleiul s-a incalzit, adaugam usturoiul si-l calim pana devine auriu spre maroniu. Il scoatem din tigaie si-l aruncam. Adaugam bucatile de carne si o rumenim pe toate partile. Adaugam vinul si-l lasam neacoperit sa fiarba pana se evapora, cam...
Tocanita de ardei cu aripioare de pui
Pornim cuptorul .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade. Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita. Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa...
Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi
Cum se prepara Borzaska - reteta de snitel unguresc in crusta delicioasa de cartofi Carnea se bate bine cu un ciocan de bucatarie, se sareaza si se pipereaza, se da la rece pentru a 2 a zi. Se poate prepara si in aceeasi zi, insa ar trebui sa stea macar o ora la odihnit. In urmatoarea zi,...
Ciuperci cu piept de pui si smantana
Ceapa se taie solzisori. Pieptul de pui se spala si se taie cuburi. Ciupercile se taie felii. Intr-o oala incapatoare, se pun lingurile de ulei, cand s-a incins suficient, adaugam ceapa si un pic de sare. Lasam la foc potrivit pana ceapa devine translucida, cu usoare urme de aramiu pe...
Antricot de vita cu struguri la tigaie
Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul. Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola, stropim cu o lingura de ulei de masline, acoperim si dam la frigider pentru 24 ore. Cand timpul a...
Friptura de iepure la cuptor
Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a elimina mirosul pe care-l are iepurele, este optionala ,pentru cei care sunt mofturosi.Insa cand...
шашлык- frigarui de porc
Carnea o spalam ,o tamponam cu un prosop de bucatarie si o taiem bucati mai mari.Intr-o caserola sau galetusa ,orice dar sa aiba capac ,punem carnea ,adaugam contimentele, vinul,sarea ,completam cu apa minerala daca nu s-a acoperit carnea cu suficient lichid.Ceapa o taiem rondele si o adaugam in...
Varza cu carne de porc la tuci
Intr-o oala de tuci, punem uleiul la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza...
Rata pe varza cu prune in stil rustic
Rata o transam, scoatem grasimea si pielea cu partile mai grase, taiem marunt si le punem intr-o tigaie la topit . Pieptul ,aripile si pulpele si le saram . piperam si le dam deoparte.Carcasa fara piele si grasime le...
Unghii de porc a la gheorgheni
Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere. Intr-un castron mai adanc asezam picioarele de porc contimentam cu sare si pulberea din mojar .Intr-un ceaun de...
Chiftele cu cartofi la cuptor
Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute. Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de...
Osso Buco Sicilian
Se amesteca sarea cu faina si cu piperul . Se pudreaza bucatile de carnne,apoi se prajesc in ulei si unt intr-o tigaie, pana capata o culoare aurie, se da in alt castron.Repetam operatiunea pana terminam toate bucatile de carne.In uleiul ramas calim legumele taiate cubulete ,...
Cartofi frantuzesti cu carnati picanti de Plescoi
Spalam bine cartofii,ii punem la fiert cu putina sare.Dupa ce au fiert ii scurgem de apa si-i lasam la racit,apoi ii curatam de coaja.Separat se fierb 4 oua,celelelte se bat cu smantana se adauga nucsoara rasa si sare . Carnaciorii ii calim in suc propriu mai intai la foc mic apoi la...
Fudulii picante de tauras in stil spaniol- EL TORO ROJO
Fuduliile le spalam bine si le scoatem pelita,apoi le taiem rondele si adaugam berea ,piperul,sarea si le lasam la frigider 3 ore. Dupa ce s-au marinat le lasam la scurs si le prajim in ulei ,le scoatem intr-un castron si le dam deoparte.Acu pregatim sosul. Ceapa o taiem solzi si o...