Rata pe varza cu prune in stil rustic

de Ksenya in Rata, 29 Mar 2016 | 4287 vizualizari

 

Reteta de fata este una veche,pe care o prepar mereu cand am rata .

 

INGREDIENTE

  • o rata ( eu am avut de tara)
  • o varza murata
  • 2-3 cepe
  • 2 morcovi
  • o cana prune uscate
  • 2 linguri pasta de ardei gras
  • piper dupa gust
  • sare dupa gust
  • 3 catei usturoi
  • o crenguta cimbru
  • 2 foi de dafin
  • jumatate lingurita fulgi de ardei iuti (optional)
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rata pe varza cu prune in stil rustic:

Rata o transam,  scoatem  grasimea si pielea   cu partile mai grase, taiem marunt si  le punem  intr-o tigaie la topit .  Pieptul ,aripile si pulpele si le saram . piperam si le  dam deoparte.Carcasa  fara piele si grasime  le punem  la fiert  intr-un litru si jumatate de  apa rece,spumim si lasam la fiert pana obtinem o supa .

Varza o trecem prin apa rece si o lasam la scurs,apoi o tocam fideluta si stoarcem exesul de apa.

Scoatem jumarile din tigaie,in grasimea obtinuta punem aripile ,pieptul si pulpele la prajit, pana carnea devine aurie. Dam deoparte.

Morcovul il taiem rondele,ceapa tocata mai mare si usturoiul strivit  cu cutitul.Le punem pe toate in grasimea in care s-a  prajit rata.Calim pana legumele capata o nuanta aurie,adaugam pasta de ardei gras si varza , lasam 5 minute pe foc . Transferam totul  intr-un vas termorezistent. Adaugam prunele uscate si deasupra carnea rumenita . Adaugam supa,  foile de dafin si crenguta de cimbru.Supa trebuie sa acopere doar varza.Acoperim vasul si-l dam la cuptor pentru 2 ore.

Se serveste cu ardei iuti si puteti pune peste varza o lingura de smantana.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

daca varza murata si este prea acra,lasati-o la desarat in apa rece pana a 2-a zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rata pe varza cu prune in stil rustic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

CameliaR 1

29.03.2016, 22:40

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:50

Eu puneam de obicei mar ras sau taiat bucatele, dar cu prune uscate a iesit o nebunie!

mihaelar63 1

04.01.2017, 03:05

Trebuie incercata !!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrama afumata de rata