Reteta am adus-o de la Gheorgheni pe cand hoinaream vara trecuta dupa hribi,si cum mi se facuse foame am dat de o pensiune, unde am gasit in meniu o denumire ciudata , "unghii de porc" .Curiozitatea m-a prins imediat si m-am riscat de mi-am comandat tocana,nerebdatoare sa vad ce o fi insemnand minunatia asta.
E super reteta.Pentru mine a fost inedita. E buuuna rau! Mai are un secret.....contine cooolagen!!! :)
Picioarele le trecem prin flacara aragazului.Spalam bine si taiem in 2. Ienibaharul,chimenul si boabele de piper pisam intr-un mojar pana obtinem o pulbere. Intr-un castron mai adanc asezam picioarele de porc contimentam cu sare si pulberea din mojar .Intr-un ceaun de tuci incingem uleiul si rumenim jumatatile de picioare pe o ambele parti.Scoatem treptat jumatatile rumenite intr-un castron si dam deoparte.In uleiul ramas punem ceapa tocata marunt,usturoiul zdrobit,boiaua de ardei si ardeiul tocat marunt si lasam pe foc 2-3 minute.Adaugam jumatatile de picioare si turnam supa de legume deasupra pana acoperim carnea . Punem capacul si lasam asa pana incepe tocana sa dea in clocot.Micsoram flacara pnana la minim si lasam 3-4 ore la foc mic.Oprim flacara si adaugam foile de dafin.
Se serveste cu mamaliga,cartofi piure,natur ,orez simplu sau cu ce va place . Eu am facut cu pireu de napi.Se orneaza cu patrunjel tocat marunt.
Pofta buna!