Tocanita de ardei cu aripioare de pui

de Ksenya in Pui, 5 Sep 2017 | 6484 vizualizari

 

Cum, nu am vrut sa treaca vara fara sa fac tocanita aceasta, am preparat-o rapid si am revenit  aici,sa v-o impart si voua. Si, cum piata este plina de legume de sezon ,merita s-o incercati si voi. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • o tavita de aripioare spalate, trecute prin flacara si portionate.
  • 1 kg de ardei mai multe soiuri (capia si ardei gras)pot fi de diferite culori ,spalati curatati de seminte si tocati julien
  • 4 rosii bine coapte date prin razatoare
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari tocate grosier
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantana grasa
  • o lingura rasa faina
  • o foaie
  • putin patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei cu aripioare de pui:

   Pornim cuptorul  .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.

   Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita.

   Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa tocata ,putina sare si o lingura apa.Acoperim cu capac si lasam sa inabuse  ,pana devine ceapa sticloasa.

Adaugam ardeii ,amestecam ,acoperim si lasam 10 minute la foc mic,urmeaza rosiile si mai lasam 7 minute.Separat desfacem smantana cu faina si putina apa, dizolvam bine  sa nu ramana cocoloase si turnam peste  ardei ,amestecam si adaugam o foaie de dafin, potrivim de sare si piper. 

 Soatem aripiorele din cuptor . le adaugam peste tocanita  si lasam 15 minute la foc mic.

  Se serveste cu patrunjel tocat ata rece cat si calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru orice eventualitate ca sa evitati cocoloasele,cand adaugati compozitia din faina si smantana peste ardei,folositi o sita.

2

pentru un gust mai picant puteti adauga si un ardei iute

3

se serveste cu piure,orez sau mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ksenya 1

06.09.2017, 09:16

Multumesc frumos de aprecieri!

kytz 1

08.09.2017, 10:28

Nu prea mă împac eu cu ”aripioarele” , dar cred că iese la fel de bună și cu alt fel de carne!

elucubratiiculinare 1

10.09.2017, 18:07

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu dovlecel gratinat