Tocanita de ardei cu aripioare de pui

de Ksenya in Pui, 5 Sep 2017 | 6748 vizualizari

 

Cum, nu am vrut sa treaca vara fara sa fac tocanita aceasta, am preparat-o rapid si am revenit  aici,sa v-o impart si voua. Si, cum piata este plina de legume de sezon ,merita s-o incercati si voi. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • o tavita de aripioare spalate, trecute prin flacara si portionate.
  • 1 kg de ardei mai multe soiuri (capia si ardei gras)pot fi de diferite culori ,spalati curatati de seminte si tocati julien
  • 4 rosii bine coapte date prin razatoare
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe mari tocate grosier
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • piper
  • 2 linguri smantana grasa
  • o lingura rasa faina
  • o foaie
  • putin patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ardei cu aripioare de pui:

   Pornim cuptorul  .Asezam aripioarele intr-o tava si dam la cuptor pentru 35 minute la 180 grade.

   Cat se pregatesc aripioarele ,preparam tocanita.

   Turnam uleiul intr-o cratita incapatoare,cand s-a incalzit suficient uleiul , adaugam ceapa tocata ,putina sare si o lingura apa.Acoperim cu capac si lasam sa inabuse  ,pana devine ceapa sticloasa.

Adaugam ardeii ,amestecam ,acoperim si lasam 10 minute la foc mic,urmeaza rosiile si mai lasam 7 minute.Separat desfacem smantana cu faina si putina apa, dizolvam bine  sa nu ramana cocoloase si turnam peste  ardei ,amestecam si adaugam o foaie de dafin, potrivim de sare si piper. 

 Soatem aripiorele din cuptor . le adaugam peste tocanita  si lasam 15 minute la foc mic.

  Se serveste cu patrunjel tocat ata rece cat si calda. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pentru orice eventualitate ca sa evitati cocoloasele,cand adaugati compozitia din faina si smantana peste ardei,folositi o sita.

2

pentru un gust mai picant puteti adauga si un ardei iute

3

se serveste cu piure,orez sau mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ardei cu aripioare de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Ksenya 1

06.09.2017, 09:16

Multumesc frumos de aprecieri!

kytz 1

08.09.2017, 10:28

Nu prea mă împac eu cu ”aripioarele” , dar cred că iese la fel de bună și cu alt fel de carne!

elucubratiiculinare 1

10.09.2017, 18:07

yammy

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui crocant