Am facut de nenumarate ori aceste parjoale, insa de fiecare data in mod diferit. Am adaugat cate ceva sau am eliminat. De data aceasta au iesit foarte bune pentru ca am imbunatatit-o nitel. Mai jos veti gasi cateva sugestii.
Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet.
Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de lapte, ouale batute si verdeata.
Adaugam ceapa calita si racita.
Potrivim de sare si piper.
Dam compozitia la rece pentru minim o ora.
Intr-un castron separat, amestecam faina alba, malaiul si pesmetul
Cu ajutorul a doua linguri formam parjoalele si le tavalim prin amestec. Scuturam surplusul de faina inainte de a fi puse la prajit
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si prajim parjoalele pe ambele parti pana devin maronii.
Parjoalele sunt gata!
Se servesc cu piure, pilaf, legume sau simple cu sos.
Pofta buna!
1
Parjoalele ies mult mai bune daca se caleste ceapa inainte.
2
Adaugati un pic de unt si o sa vedeti diferenta
3
Pentru tavalit, adaugati si un pic de malai, astfel ele vor deveni mult mai crocante
4
Cu ajutorul lingurilor veti obtine parjoalele egale si forma alungita specific parjoalelor moldovenesti
5
Carnea cumparati-o bucata intreaga si apoi o dati prin masina de tocat.
6
Tocatura o puteti face din carne de porc cu vita pui sau oaie, dupa preferinta
7
Asteptati pana tigaia s-a incalzit suficient de bine, apoi adaugati uleiul.