Parjoale moldovenesti

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2018 | 9341 vizualizari

 

Am facut de nenumarate ori aceste parjoale, insa de fiecare data in mod diferit. Am adaugat cate ceva sau am eliminat.  De data aceasta au iesit foarte bune pentru ca am imbunatatit-o nitel. Mai jos veti gasi cateva sugestii.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de pulpa porc tocata
  • 3 cepe tocate marunt
  • 4 -5 catei usturoi zdrobiti in mojar pana devine pasta.
  • 4 cartofi potriviti dati prin razatoarea mica si scursi de zeama
  • 3 felii mai vechi de paine inmuiate in lapte
  • 3 oua batute
  • 25 grame unt
  • 3 linguri ulei pentru calit ceapa
  • verdeata ,marar si patrunjel tocat (optional)
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri faina alba ( pentru tavalit)
  • 2 linguri malai ( pentru tavalit)
  • 3 -4 linguri pesmet ( pentru tavalit)
  • Ulei pentru prajit
Portii: 14
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale moldovenesti:

Inabusim ceapa in unt si ulei, iar cand devine sticloasa, dam deoparte pana se raceste complet.

Amestecam carnea cu usturoiul, cartofii, painea inmuiata in lapte si stoarsa de surplusul de lapte, ouale batute si verdeata.

Adaugam ceapa calita si racita.

Potrivim de sare si piper.

Dam compozitia la rece pentru minim o ora.

Intr-un castron separat, amestecam faina alba, malaiul si pesmetul

 Cu ajutorul a doua linguri formam parjoalele si le tavalim prin amestec. Scuturam surplusul de faina inainte de a fi puse la prajit

Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul si prajim parjoalele pe ambele parti pana devin maronii.

Parjoalele sunt gata!

Se servesc cu piure, pilaf, legume sau simple cu sos.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Parjoalele ies mult mai bune daca se caleste ceapa inainte.

2

Adaugati un pic de unt si o sa vedeti diferenta

3

Pentru tavalit, adaugati si un pic de malai, astfel ele vor deveni mult mai crocante

4

Cu ajutorul lingurilor veti obtine parjoalele egale si forma alungita specific parjoalelor moldovenesti

5

Carnea cumparati-o bucata intreaga si apoi o dati prin masina de tocat.

6

Tocatura o puteti face din carne de porc cu vita pui sau oaie, dupa preferinta

7

Asteptati pana tigaia s-a incalzit suficient de bine, apoi adaugati uleiul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale moldovenesti