Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc

de Ksenya in Oaie, 6 Apr 2018 | 12043 vizualizari

 



Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel.
A fost o mare provocare sa fac acest drob.
Necesita multa rabdare si timp.
Daca doriti si altfel de drob, atunci va indemn sa-l incercati.
Bunatati de Paste

 

INGREDIENTE

  • maruntaiele de la un miel (ficat, plamani, inima, rinichi) spalate bine si puse la scurs
  • intestinele de la un miel la fel spalate si pregatite
  • prapurul de la miel spalat si lasat la scurs
  • 4 catei usturoi
  • 3 linguri cimbru
  • 2 linguri rozmarin
  • 2 linguri oregano
  • 3 lamai (coaja si sucul)
  • sare si piper dupa gust
  • 2 bete frigarui
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc:

Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm

Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul.

Saram si piperam.

Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi.

 Pe betele de la frigarui punem carnea alternativ.

Infasuram cu o jumatate din prapur in asa fel incat sa cuprinda toata carnea.

Legam intestinul la un capat, apoi il trecem de a lungul peste prapur, apoi inca o data, si apoi incepem sa infasuram, in cruce, mai apoi mai des. Fixati capatul si lasati-l deoparte pana terminati si cealalta frigaruie.

Trebuie sa obtineti frigaruia de carne in forma de cocon.

 Pregatiti jarul si intoarceti carnea pana este gata.

Se serveste imediat.

Se orneaza cu ceapa taiata rondele si patrunjel.

 

 

TIPS-URI

1

Daca nu dispuneti de jar, puteti prepara la cuptor, invelind carnea in hartie pergament si apoi staniol pentru 30 minute la la 180 grade.C, apoi inca 10 pentru rumenit.

2

Pentru un gust mai picant, puteti adauga un pic de fulgi de ardei iute.

3

Pentru ca prapurul sa fie flexibil, tineti-l un pic in apa calda inainte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kokoretsi - Drob de miel in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Sidy 1

15.04.2019, 06:30

Interesant...

silvi0ara 1

18.04.2019, 13:01

Si eu abia vad reteta.O noua varianta de drob interesanta.In Grecia am incercat sa mananc varianta lor doar din intestine,dar trebuie mancate foarte fierbinti,altfel sunt cam gretoase.
Bravo pentru reteta.

elucubratiiculinare 1

26.04.2019, 08:56

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Drob de ied