Kokoretsi- este un preparat specific grecesc. Se gateste mai cu seama de Paste din maruntaie de miel.
A fost o mare provocare sa fac acest drob.
Necesita multa rabdare si timp.
Daca doriti si altfel de drob, atunci va indemn sa-l incercati.
Bunatati de Paste
Maruntaiele spalate se taie in bucati de 6-7 cm
Se pun intr-un castron si se adauga coaja de lamaie, cimbrul,oregano, sucul de lamaie,cateii de usturoi,rozmarinul.
Saram si piperam.
Dam la rece pentru marinat timp de minim 3 ore,ideal ar fi sa le lasati de cu seara pana a 2-a zi.
Pe betele de la frigarui punem carnea alternativ.
Infasuram cu o jumatate din prapur in asa fel incat sa cuprinda toata carnea.
Legam intestinul la un capat, apoi il trecem de a lungul peste prapur, apoi inca o data, si apoi incepem sa infasuram, in cruce, mai apoi mai des. Fixati capatul si lasati-l deoparte pana terminati si cealalta frigaruie.
Trebuie sa obtineti frigaruia de carne in forma de cocon.
Pregatiti jarul si intoarceti carnea pana este gata.
Se serveste imediat.
Se orneaza cu ceapa taiata rondele si patrunjel.
1
Daca nu dispuneti de jar, puteti prepara la cuptor, invelind carnea in hartie pergament si apoi staniol pentru 30 minute la la 180 grade.C, apoi inca 10 pentru rumenit.
2
Pentru un gust mai picant, puteti adauga un pic de fulgi de ardei iute.
3
Pentru ca prapurul sa fie flexibil, tineti-l un pic in apa calda inainte.