Chiftele cu cartofi la cuptor

de Ksenya in Mancaruri cu carne, 7 Apr 2015 | 69513 vizualizari

 

Va prezint o reteta delicioasa si rapida cu care sigur nu veti da gres!

 

INGREDIENTE

  • Chiftele:
  • 400 g carne tocata amestec
  • o ceapa
  • 2 catei usturoi
  • un ou
  • 2 felii de paine inmuiate in lapte rece
  • faina pentru pudrat (optional)
  • sare si piper dupa gust
  • Sos:
  • 2 linguri mari de smantana
  • 1 lingura mare kethcup
  • 1/2 cana ml apa
  • sare si piper
  • 1/2 lingurita nucsoara proaspat rasa
  • Garnitura:
  • 800 grame cartofi mici
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele cu cartofi la cuptor:

Toate ingredientele de la chiftele se trec prin masina de tocat, se adauga oul si se amesteca, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se lasa la rece pentru 30 minute.

Intre timp curatam cartofii. Ungem o tava cu ulei, formam chiftelutelele si le asezam in tava (cei care au doar carne de porc le pot pudra prin faina, pentru a nu se desface chifelele) impreuna cu cartofii.

Dam la cuptor pentru 15 minute la 200 grade.

Intre timp pregatim sosul, amestecam toate ingredientele, radem nucsoara, potrivim de sare si piper. Scoatem tava din cuptor, adaugam sosul si dam din nou la cuptor pentru 20 minute.

Se serveste cu marar tocat.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In cazul in care cartofii nu sunt noi, in primele 15 minute, recomand sa-i acoperiti cu staniol.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu cartofi la cuptor