Un fel principal indian foarte consistent. O explozie de condimente, aromat si bine echilibrat. Un preparat de sfarsit de saptamana.
Va indemn sa incercati.
Intr-o oala cu fierbere sub presiune,adaugam carnea,usturoiul,ceapa,ghimbirul,rosiile,boiaua ,turmenicul si o lingurita sare. Fixam bine capacul si fiebem cam o ora la foc mic.
Intr-o tigaie incapatoare adaugam 2 -3 linguri de ulei,cand s-a incalzit bine uleiul, adaugam continutul din oala (respectati instructiunile de manevrare a oalei sub presiune ).
Amestecam si lasam 10 min la foc mic pana scade un pic continutul din tigaie.
Adaugam iaurtul, amestecam bine asteptam 2-3 minute, adaugam piperul si smantana, amestecam si asteptam inca 2 -3 minute.
La sfarsit adaugam menta, garam masala si gheea impreuna cu ardeiul iute.
Amestecam de cateva ori si oprim flacara.
La sfarsit presaram cu frunze de coriandru daca va place.
Se serveste imediat alaturi de lipii si orez.
Pofta buna!
1
Daca doriti mai picant mai adaugati ardei iute
2
Frunzele de coriandu adaugati-le la sfarsit daca va place
3
Puteti folosi si oala normala daca nu aveti una sub presiune ,insa timpul de preparare va fi mai mult.