Pe masura ce trece timpul, imi dau seama ca preferintele mele gastronomice se indreapta catre bucataria vegetariana. N-as zice nu nici la cea vegana, insa deocamdata nu pot renunta la branza si la oua. Uneori ma minunez cate lucruri gustoase putem realiza din legume daca stim sa le combinam corect si sa le condimentam pentru un plus de aroma.
Este inutil sa mai spun ca sursa de inspiratie este atat de vasta, incat putem alege retete de pe sute de bloguri.
Astazi am dat startul, am pornit calatoria catre minunata lume vegetariana !
1. Se fierbe lintea 15 minute , apoi se pune la scurs intr-o sita. Se lasa la racit si se pune intr-un bol.
2. Curatati vinata de coaja si taiati-o bucatele mici. Adaugati-o peste linte.
3. Amestecati cu restul de ingrediente ( mai putin uleiul si pesmetul pentru prajit ) si omogenizati bine compozitia. Potriviti de sare si piper.Daca a rezultat un amestec prea moale, mai adaugati putin pesmet.
4. Tavaliti chiftelutele prin pesmet si prajiti-le 2-3 minute pe fiecare parte pana se rumenesc usor.
5. In cazul in care doriti sa le coaceti la cuptor, acestea se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa la 180 grade timp de 15 minute pe o parte, apoi se intorc si se mai lasa 15 minute.