Friptura de iepure la cuptor

de Ksenya in Iepure, 2 Noi 2016 | 7970 vizualizari

 

Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel  scazut de colesterol.Se prepara foarte repede. Reteta de fata face ca friptura sa fie suculenta pe interior si rumena pe exterior.
 

 

INGREDIENTE

  • un iepure gata transat si pregatit de gatit.
  • un litru apa
  • o lingura otet 9%
  • o lingurita sare
  • 3 linguri maioneza
  • 2 linguri ketchup
  • 1 lingura mustar
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 1-2 crenguta rozmarin
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de iepure la cuptor:

Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este  pentru a elimina mirosul pe care-l are iepurele, este optionala ,pentru cei care sunt mofturosi.Insa cand aveti musafiri la masa si ca sa fie treaba buna ,va sfatuiesc sa nu sariti peste acest pas.

A 2-a zi scoatem iepurele si-l punem la scurs, apoi il punem pe un prosop de bucatarie si inlaturam toata apa.Punem iepurele astfel intr-o tava de cuptor, adaugam maioneza,ketchup-ul si lingura de mustar ,adaugam cate un praf de sare si piper.Amestecam bine adaugam deasupra o crenguta de rozmarin .Carnea trebuie sa fie bine acoperita pe toate partile.Lasam acoperit  minim 3 ore la marinat.Pornim cuptorul 180 grade pentru 20 minute,apoi la 200 grade pentru 15 minute. Se serveste cu cartofi copti si sos de care va place.

Eu am folosit sos Tkemali reteta : http://www.bucataras.ro/retete/tkemali-sos-georgian-pentru-carne-79040.html     

 

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Nu gatiti friptura mai mult de 30-35 minute in cuptor,pentru ca este o carne slaba si neavand grasime, ea va deveni uscata.

2

Daca doriti puteti sa treceti iepurele prin flacara aragazului inainte de a o spala pentru a scapa de eventualele urme de blanita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de iepure la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mihaelar63 1

05.11.2016, 10:22

Faina reteta . Precis o sa o prepar

navidad_2017 1

04.01.2017, 01:11

Ador carnea de iepure de casa! Iar unsul cu amestecul acela de mayo, mustar si ketchup face crusta si mai crocanta. Ai incercat si la shashlik sau carnuri slabe la gratar?

Ghita Si ElisabetaGligor 1

09.12.2018, 17:40

Asa nu am gatit carnea de iepure o ador de Craciun am sa o fac asa ,

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Friptura de iepure la cuptor