Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase si curata carne. Are un nivel scazut de colesterol.Se prepara foarte repede. Reteta de fata face ca friptura sa fie suculenta pe interior si rumena pe exterior.
Spalam bine iepurele si-l portionam. Intr-o oala adaugam litrul de apa,otetul si lingurita de sare.Scufundam iepurele in solutie si-l lasam pana a 2 -a zi.Operatiunea respetiva este pentru a elimina mirosul pe care-l are iepurele, este optionala ,pentru cei care sunt mofturosi.Insa cand aveti musafiri la masa si ca sa fie treaba buna ,va sfatuiesc sa nu sariti peste acest pas.
A 2-a zi scoatem iepurele si-l punem la scurs, apoi il punem pe un prosop de bucatarie si inlaturam toata apa.Punem iepurele astfel intr-o tava de cuptor, adaugam maioneza,ketchup-ul si lingura de mustar ,adaugam cate un praf de sare si piper.Amestecam bine adaugam deasupra o crenguta de rozmarin .Carnea trebuie sa fie bine acoperita pe toate partile.Lasam acoperit minim 3 ore la marinat.Pornim cuptorul 180 grade pentru 20 minute,apoi la 200 grade pentru 15 minute. Se serveste cu cartofi copti si sos de care va place.
Eu am folosit sos Tkemali reteta : http://www.bucataras.ro/retete/tkemali-sos-georgian-pentru-carne-79040.html
Pofta buna!
1
Nu gatiti friptura mai mult de 30-35 minute in cuptor,pentru ca este o carne slaba si neavand grasime, ea va deveni uscata.
2
Daca doriti puteti sa treceti iepurele prin flacara aragazului inainte de a o spala pentru a scapa de eventualele urme de blanita.