A sosit sezonul vezei .Toata lumea alearga sa puna la murat cat mai repede varza. Eu insa o sa va prezint o reteta rapida si gustoasa de varza gatita la oala de tuci.
Va invit s-o incercati.
Intr-o oala de tuci, punem uleiul la incins, cand s-a incalzit suficient adaugam carnea si o rumenim. Cand este gata o scoatem separat intr-un castron. Adaugam ceapa in oala care s-a rumenit carnea, adaugam putina sare si cand ceapa incepe sa arameasca usor, adaugam varza taiata fideluta, amestecam, adaugam cana de supa/apa acoperim si lasam pe foc 20 minute, amestecand din cand in cand. Adeii copti ii tocam marunt, adaugam peste varza, mai adaugam foiile de dafin si ceasca de lapte. Lasam 5 minute si adaugam si rosiile cu boiaua de ardei dulce. Amestecam, lasam 10 minute la foc mic,apoi adaugam carnea si mai lasam 10 minute.La sfarsit potrivim de sare si piper
Se serveste dupa preferinte cu mamaliga si ardei iute , smantana si patrunjel.
Pofta buna!
1
Daca doriti sa-i adaugati verzei un gust mai deosebit, adaugati o cescuta de lapte