Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom.
Am uns vasele pt cuptor cu unt (am folosit vase mici, dragute, pentru fiecare in parte).
Am scurs pastele...
Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si l-am lasat la rece pana am pregatit umplutura de cramel si prune.
Prunele curatate de samburi le-am...
Am incalzit cuptorul la 180 grade.
In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul.
Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat sa mixez pana compozitia a devenit omogena.
Am tapetat forma rotunda detasabila cu hartie de copt...
Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale.
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care am adaugat piureul de portocale (din care am pastrat separat 2 linguri, pentru...
Reteta de preparare a papanasilor
Ouale se mixeaza cu zaharul, pana ce acesta se topeste.
Se adauga branza amestecand in continuare, apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt.
Se infaineaza mana, se formeaza cercuri din aluat si cate o biluta si se pun la prajit in ulei...
Am incalzit cuptorul la 180 grade.
Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt.
Am presarat peste ele 2 linguri de zahar brun, scortisoara, esenta de rom si fulgi de migdale.
Untul, zaharul ramas si faina le-am...
Am decupat din blatul de tort, cu un inel de 12 cm diametru, doua bucati.
Am pasat o mina de capsuni si le-am facut piure.
Am feliat capsunile ramase si le-am amestecat impreuna cu crema de branza, zaharul pudra si cu lingura de smantana.
Pe primul blat de tort am turnat 2 linguri de...
Am mixat bine untul cu zaharul, am adaugat galbenusul de ou, cele doua linguri de cacao, esenta de rom si faina plus praful de copt. Am obtinut un aluat omogen, pe care l-am impartit in doua, formand cate o bila. Am pus aluatul la intarit in frigider si am trecut la prepararea cremei.
Am...
Prea multe nu am de explicat, decat ca am amestecat ingredientele, adaugandu-le intr-un castron. :)
Am luat cu lingura din aluatul format si am pus in uleiul incins gogoselele formate. Le-am intors cu grija pe ambele parti, avand grija sa nu le rumenesc prea tare.
Nu am facut o...
Faina am pus-o in vasul robotului, am facut un locsor in ea unde am pus drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita cu zahar. Am lasat-o la crescut 15 min.
Am adaugat pe rand ouale, esenta de rom, apoi laptele putin cate putin, zaharul, untul, mixand in...
Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.
Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie.
Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de...
Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul si laptele. Am mixat in continuare, pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de vasul...
Am pregatit un blat pandispan cu cacao:
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt).
Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema.
Am pregatit o tava de 30/40 cm: am...
Tiramisu reţetă originală
Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit.
Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat pana...
Blatul:
Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot.
Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale.
Am incorporat faina in ploaie si praful de copt, iar la final bucatelele de ciocolata.
Am tapetat...
Am preincalzit cuptorul la 210 grade.
Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand.
Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul compozitiei.
Am adaugat si 3 linguri de cacao, pentru a mai tempera putin gustul dulce al...
Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru.
Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat.
Am adaugat smochinele taiate in sirop, am amestecat si am lasat sa fiarba la foc moale. Aproape de final, cand a scazut...
Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi.
Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita.
Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final...
Pentru inceput am pregatit blatul de cacao. Am facut un pandispan din 3 oua.
Galbenusurile le-am batut cu zaharul, am adaugat treptat uleiul si lingura de apa.
Albusurile batute spuma le-am adaugat in compozitie si am amestecat usor pana s-au incorporat, dupa care am adaugat cacao,...
Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul.
Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit.
Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in vasul mixerului, amestecand usor.
Urmeaza faina, lingura cu lingura si praful de...
Am pregatit intai blatul pentru tortulete: am maruntit piscoturile la robot. Am adaugat si cativa biscuiti Amaretti, pentru ca m-am gandit ca blatul sa fie putin mai aromat. Mi s-a parut ca se potriveste foarte bine gustul biscuitilor, usor migdalat, cu crema ce urma sa o prepar.
Am mixat...
Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa.
Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii.
Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am adaugat merele si le-am lasat sa se caramelizeze. Am adaugat scortisoara si putina esenta de rom si...
Intai am separat albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, pana au devenit spumoase si zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul si apa, mixand in continuare.
Albusurile batute spuma le-am incorporat usor in crema de galbenusuri, apoi praful de sare, faina,...
Am scos untul din frigider si l-am lasat la temperatura camerei pana l-am folosit.
In vasul robotului am pus untul impreuna cu zaharul si am mixat. am adaugat oul mixand in continuare, asigurandu-ma ca zaharul s-a topit.
Am adaugat faina, praful de copt, apoi faina de ovaz.
La...
Am intins foaia de aluat si am uns-o cu gem.
Deasupra am presarat miez de nuca, rupt in bucati.
Am rulat foaia ca pe o rulada, dupa care am pus-o in tava, sub forma de coronita.
Am crestat-o din loc in loc si am rasucit fiecare bucata, ca pe o petala de floare. De aici si numele....
Am pregatit intai blatul de cacao:
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat pe rand apa, uleiul, cacao si vinul Marsala (un vin mai licoros) pentru aroma.
Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie, dupa...
Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului.
Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana aluatul seamana cu niste fulgi.
Intr-un bol am amestecat cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa...
Clatitele mi s-au parut intodeauna usor de facut, trebuie sa nimeresti doar consistenta aluatului, sa fie nici prea subtiri, incat sa se rupa, nici prea groase.
Am mixat intai ouale, am adaugat apoi laptele, apa minerala si sarea. Faina am adaugat-o in ploaie, mixand rapid, pentru ca...
Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde.
Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare.
Urmeaza morcovul...
Cantitatile pe care le-am trecut la ingrediente sunt orientative. Poti adauga putin mai mult dovleac, daca preferi asa, sau poti pune mai putin zahar, depinde cat de dulce iti place strudelul. La fel si scortisoara, pui mai multa sau mai putina, depinde cat de aromata vrei sa-ti iasa compozitia....
Budinca cu branza si sos de capsuni
Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom. Am uns vasele pt cuptor cu unt (am folosit vase mici, dragute, pentru fiecare in parte). Am scurs pastele...
Crumble cu caramel si prune
Am pregatit intai aluatul: faina impreuna cu praful de sare si zaharul le-am mixat cateva secunde, dupa care am adaugat untul taiat cubulete. Am obtinut un aluat nisipos, pe care l-am presat si l-am lasat la rece pana am pregatit umplutura de cramel si prune. Prunele curatate de samburi le-am...
Prajitura cu iaurt si cirese
Am incalzit cuptorul la 180 grade. In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul. Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat sa mixez pana compozitia a devenit omogena. Am tapetat forma rotunda detasabila cu hartie de copt...
Prajitura cu crema de branza si portocale
Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale. Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care am adaugat piureul de portocale (din care am pastrat separat 2 linguri, pentru...
Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata
Reteta de preparare a papanasilor Ouale se mixeaza cu zaharul, pana ce acesta se topeste. Se adauga branza amestecand in continuare, apoi faina, zaharul vanilat si praful de copt. Se infaineaza mana, se formeaza cercuri din aluat si cate o biluta si se pun la prajit in ulei...
Crumble cu piersici
Am incalzit cuptorul la 180 grade. Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt. Am presarat peste ele 2 linguri de zahar brun, scortisoara, esenta de rom si fulgi de migdale. Untul, zaharul ramas si faina le-am...
Prajitura rapida cu capsuni si ceva pufos
Am decupat din blatul de tort, cu un inel de 12 cm diametru, doua bucati. Am pasat o mina de capsuni si le-am facut piure. Am feliat capsunile ramase si le-am amestecat impreuna cu crema de branza, zaharul pudra si cu lingura de smantana. Pe primul blat de tort am turnat 2 linguri de...
Prajitura Rudy
Am mixat bine untul cu zaharul, am adaugat galbenusul de ou, cele doua linguri de cacao, esenta de rom si faina plus praful de copt. Am obtinut un aluat omogen, pe care l-am impartit in doua, formand cate o bila. Am pus aluatul la intarit in frigider si am trecut la prepararea cremei. Am...
Gogosi cu branza
Prea multe nu am de explicat, decat ca am amestecat ingredientele, adaugandu-le intr-un castron. :) Am luat cu lingura din aluatul format si am pus in uleiul incins gogoselele formate. Le-am intors cu grija pe ambele parti, avand grija sa nu le rumenesc prea tare. Nu am facut o...
Desert mucenici moldovenesti
Faina am pus-o in vasul robotului, am facut un locsor in ea unde am pus drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita cu zahar. Am lasat-o la crescut 15 min. Am adaugat pe rand ouale, esenta de rom, apoi laptele putin cate putin, zaharul, untul, mixand in...
Cornuri cu gem
Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete. Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie. Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de...
Cornuri cu ciocolata
Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul si laptele. Am mixat in continuare, pana am obtinut un aluat care nu se lipeste de vasul...
Prajitura zebra cu mascarpone si fructe de padure
Am pregatit un blat pandispan cu cacao: Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, dupa care am adaugat uleiul, apa, cele 3 linguri de cacao, esentele si faina(plus praful de copt). Albusurile le-am batut spuma si le-am incorporat usor in crema. Am pregatit o tava de 30/40 cm: am...
Tiramisu reteta cu fructe de padure
Tiramisu reţetă originală Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit. Am separat galbenusurile de albusuri, iar galbenusurile le-am pus intr-o cratita la bain-marie impreuna cu zaharul. Am amestecat pana...
Tort de ciocolata cu zmeura
Blatul: Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot. Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale. Am incorporat faina in ploaie si praful de copt, iar la final bucatelele de ciocolata. Am tapetat...
Moelleux au chocolat
Am preincalzit cuptorul la 210 grade. Pentru inceput am amestecat untul moale cu zaharul, dupa care am adaugat ouale, pe rand. Ciocolata am topit-o pe abur si am mixat-o impreuna cu restul compozitiei. Am adaugat si 3 linguri de cacao, pentru a mai tempera putin gustul dulce al...
Dulceata de smochine
Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru. Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat. Am adaugat smochinele taiate in sirop, am amestecat si am lasat sa fiarba la foc moale. Aproape de final, cand a scazut...
Gem de prune cu nuci si aroma de scortisoara
Am spalat bine prunele si le-am curatat de samburi. Le-am pus la fiert intr-un vas, la foc mic, vreme de vreo doua ore. Prunele si-au lasat zeama si am avut grija sa amestec din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita. Am adaugat batoanele de scortisoara, iar aproape de final...
Tarta cu jeleu de zmeura si fragi
Pentru inceput am pregatit blatul de cacao. Am facut un pandispan din 3 oua. Galbenusurile le-am batut cu zaharul, am adaugat treptat uleiul si lingura de apa. Albusurile batute spuma le-am adaugat in compozitie si am amestecat usor pana s-au incorporat, dupa care am adaugat cacao,...
Tarta cu prune
Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul. Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit. Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in vasul mixerului, amestecand usor. Urmeaza faina, lingura cu lingura si praful de...
Inimioare de ciocolata si mascarpone
Am pregatit intai blatul pentru tortulete: am maruntit piscoturile la robot. Am adaugat si cativa biscuiti Amaretti, pentru ca m-am gandit ca blatul sa fie putin mai aromat. Mi s-a parut ca se potriveste foarte bine gustul biscuitilor, usor migdalat, cu crema ce urma sa o prepar. Am mixat...
Strudele cu mere
Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa. Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii. Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am adaugat merele si le-am lasat sa se caramelizeze. Am adaugat scortisoara si putina esenta de rom si...
Tarta cu piersici
Intai am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul, pana au devenit spumoase si zaharul s-a topit. Am adaugat uleiul si apa, mixand in continuare. Albusurile batute spuma le-am incorporat usor in crema de galbenusuri, apoi praful de sare, faina,...
Biscuiti cu migdale si ovaz
Am scos untul din frigider si l-am lasat la temperatura camerei pana l-am folosit. In vasul robotului am pus untul impreuna cu zaharul si am mixat. am adaugat oul mixand in continuare, asigurandu-ma ca zaharul s-a topit. Am adaugat faina, praful de copt, apoi faina de ovaz. La...
Tarta floare cu gem si nuci
Am intins foaia de aluat si am uns-o cu gem. Deasupra am presarat miez de nuca, rupt in bucati. Am rulat foaia ca pe o rulada, dupa care am pus-o in tava, sub forma de coronita. Am crestat-o din loc in loc si am rasucit fiecare bucata, ca pe o petala de floare. De aici si numele....
Prajitura cu crema de mascarpone si zmeura
Am pregatit intai blatul de cacao: Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat pe rand apa, uleiul, cacao si vinul Marsala (un vin mai licoros) pentru aroma. Albusurile batute spuma le-am adaugat amestecand usor in compozitie, dupa...
Tarte cu ciocolata
Pentru inceput am pus faina impreuna cu zaharul(plus cel vanilat), sarea si untul taiat cubulete in vasul robotului. Am amestecat ingredientele pulsand de cateva ori, in succesiuni scurte, pana aluatul seamana cu niste fulgi. Intr-un bol am amestecat cele 2 galbenusuri cu smantana, dupa...
Clatite cu dulceturi
Clatitele mi s-au parut intodeauna usor de facut, trebuie sa nimeresti doar consistenta aluatului, sa fie nici prea subtiri, incat sa se rupa, nici prea groase. Am mixat intai ouale, am adaugat apoi laptele, apa minerala si sarea. Faina am adaugat-o in ploaie, mixand rapid, pentru ca...
Prajitura cu morcovi si ghimbir
Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde. Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare. Urmeaza morcovul...
Strudel cu dovleac si nuci
Cantitatile pe care le-am trecut la ingrediente sunt orientative. Poti adauga putin mai mult dovleac, daca preferi asa, sau poti pune mai putin zahar, depinde cat de dulce iti place strudelul. La fel si scortisoara, pui mai multa sau mai putina, depinde cat de aromata vrei sa-ti iasa compozitia....