Am pregatit o prajitura minunata, fara pic de faina in ea, insiropata, aromata, ce sa va mai spun, un deliciu!
Reteta mi-a atras atentia acum ceva vreme, pe cand rasfoiam blogul Laurei Laurentiu, careia ii si multumesc pentru inspiratie. :) Va sugerez sa o incercati si voi, dragilor si va asigur ca nu veti regreta nici o secunda timpul petrecut in bucatarie.
Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale.
Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care am adaugat piureul de portocale (din care am pastrat separat 2 linguri, pentru a le adauga la crema) si faina de migdale.
Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si am adaugat si cantitatea ramasa de zahar, dupa care le-am adaugat usor in compozitie.
Am turnat compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil (imbracata in hartie de copt) si am pus tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 50 minute.
Dupa 20 minute am acoperit prajitura cu foaie de copt, pentru a nu se coace prea tare pe deasupra.
Intre timp am pregatit crema de branza: am amestecat branza cu smantana, cu piureul de portocale pastrat, cu zahar pudra si o lingura de lichior de migdale.
Dupa ce blatul s-a racit am adaugat crema si am pus tava in frigider, pentru a se intari putin crema.
Ideal ar fi sa o lasati cateva ore, dar eu am gustat-o dupa mai putin de o ora. :)
Am decorat prajitura cu fulgi de migdale usor rumeniti intr-o tigaie si cubulete de coaja de portocala confiata.
1
daca nu aveti faina de migdale, puteti mixa migdale crude la robot, asa cum am procedat si eu