Prajitura cu crema de branza si portocale

de Irina in Prajituri, 21 Iun 2015 | 4050 vizualizari

 

Am pregatit o prajitura minunata, fara pic de faina in ea, insiropata, aromata, ce sa va mai spun, un deliciu!
Reteta mi-a atras atentia acum ceva vreme, pe cand rasfoiam blogul Laurei Laurentiu, careia ii si multumesc pentru inspiratie. :) Va sugerez sa o incercati si voi, dragilor si va asigur ca nu veti regreta nici o secunda timpul petrecut in bucatarie.

 

INGREDIENTE

  • 2 portocale
  • 180 g faina de migdale
  • 4 oua mari
  • 160 g zahar
  • 280 g crema de branza pufoasa Delaco
  • 1 lingura plina cu smantana
  • 3 linguri zahar pudra
  • 1 lingura lichior (crema) de migdale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema de branza si portocale:

Am curatat portocalele de coaja si le-am pus in blender, unde am obtinut un piure de portocale.

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar, dupa care am adaugat piureul de portocale (din care am pastrat separat 2 linguri, pentru a le adauga la crema) si faina de migdale.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare si am adaugat si cantitatea ramasa de zahar, dupa care le-am adaugat usor in compozitie.

Am turnat compozitia intr-o tava rotunda cu fund detasabil (imbracata in hartie de copt) si am pus tava in cuptorul incins la 180 grade, pentru 50 minute.

Dupa 20 minute am acoperit prajitura cu foaie de copt, pentru a nu se coace prea tare pe deasupra.

Intre timp am pregatit crema de branza: am amestecat branza cu smantana, cu piureul de portocale pastrat, cu zahar pudra si o lingura de lichior de migdale. 

Dupa ce blatul s-a racit am adaugat crema si am pus tava in frigider, pentru a se intari putin crema.

Ideal ar fi sa o lasati cateva ore, dar eu am gustat-o dupa mai putin de o ora. :)

Am decorat prajitura cu fulgi de migdale usor rumeniti intr-o tigaie si cubulete de coaja de portocala confiata. 

TIPS-URI

1

daca nu aveti faina de migdale, puteti mixa migdale crude la robot, asa cum am procedat si eu

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema de branza si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Rulada din albusuri cu crema de mascarpone si fructe de padure