Prajitura cu morcovi si ghimbir

de Irina in Prajituri, 3 Feb 2014 | 16287 vizualizari

 

Am inceput ziua cu o bunatate de suc de morcov si mar. Pentru ca imi ramasese destula pulpa de morcov si de mar m-am gandit ca ar fi pacat sa le arunc si uite asa mi-a venit ideea sa fac o prajitura. Am luat la rand retetele noastre si dupa cateva intrebari ajutatoare m-am decis si cum sa o fac.
Ma asteptam sa-mi placa prajitura, nici nu-mi imaginam altfel, dar m-a surprins totusi gustul ei deosebit , felul in care s-au combinat aromele dulci ale morcovului si marului cu aroma usor picanta a ghimbirului. Sa mai adaug si un praf de scortisoara si putina nuca si ... gustul e desavarsit...

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi rasi
  • 2 oua
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • pulpa de la 3 morcovi si 2 mere
  • 1 lingurita scortisoara
  • 150 g faina
  • 100 g zahar brun
  • 75 ml ulei de samburi de struguri
  • 50 g nuci tocate
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu morcovi si ghimbir:

Am pus in vasul mixerului intai ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, zahar, scortisoara. Am amestecat cateva secunde.

Am adaugat ouale, uleiul, apoi pulpa ramasa de la suc. Bineinteles, o puteti inlocui cu morcov si mar proaspat date pe razatoare. 

Urmeaza morcovul ras, ghimbirul si nucile tocate. Am omogenizat amestecul si l-am turnat intr-o forma dreptunghiulara de silicon.

Am pus forma in cuptor pentru aproximativ 45 minute, la 180 grade. Nu o lasati mai mult, pentru ca trebuie sa ramana usor umeda la interior.

Dupa ce s-a racit putin, am taiat prajitura si am pudrat-o cu zahar. Am folosit tot zahar brun.

Va poftesc sa o incercati si voi, nu veti regreta nici o clipa! :) 

TIPS-URI

1

in loc de pulpa de morcov si mar puteti pune direct morcov si mar date pe razatoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu morcovi si ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

simona72 1

05.02.2014, 11:12

Ce culoare superba are!! Si eu am zis sa incerc prajitura cu morcovi, reteta vazuta tot aici pe la bucatarasi!

xana 1

08.02.2014, 11:55

Delicioasa!!

LidiaChivu 1

06.03.2014, 22:59

Ingenioasa si de incercat!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si aluat de branza