Sper sa va placa la fel de mult pe cat ne-am "batut" noi pe ea...:))
pt blat:
pt umplutura:
pt caramel:
Pt blat:ouale intregi se bat spuma impreuna cu zaharul pana se deschid la culoare. Se adauga cele 2 vanilii, in fir subtire uleiul, apoi cate putin laptele batut si nectarul de mere. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza in amestecul de oua folosindu-va de un tel. Amestecati bine sa nu ramana cumva cocoloase de faina. Aluatul se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 10 minute.
Merele se curata de coaja si cotoare si se dau pe razatoarea cu gauri mari. Se pun pe foc impreuna cu zaharul. Merele mele nu au fost prea zemoase, asa ca nu a trebuit sa le las mult pe foc. Am adaugat mirodeniile, le-am amestecat, am adaugat nectarul de mere si grisul, le-am amestecat bine pe toate si le-am lasat sa se raceasca.
Pt caramel: am pus zaharul sa se caramelizeze, iar cand acesta s-a topit(avand grija sa nu se arda)am adaugat untul, am amestecat imediat, am adaugat si nuca zdrobita in bucati maricele. Dupa ce aluatul a stat cele 10 minute la cuptor se pun merele, se niveleaza, se da tava la cuptor pt inca 35 minute. Caramelul facut atunci, fierbinte se pune imediat ce tava a fost scoasa din cuptor dupa cele 35 minute. Se mai lasa in cuptorul cald pt 10 minute. Se lasa sa se raceasca si se portioneaza pt servit.
Pofta buna!!!
1
aveti grija cand puneti caramelul, sa nu-l lasati sa se raceasca sau il reincalziti ca sa-l puteti intinde
2
culoarea blatului este mai inchisa la culoare din cauza nectarului de mar