Deliciu de toamna...:)
Am separat galbenusurile de albusuri, dupa care am mixat galbenusurile cu zaharul.
Am adaugat untul si am mixat in continuare, pana zaharul s-a topit.
Albusurile le-am batut spuma si le-am adaugat in vasul mixerului, amestecand usor.
Urmeaza faina, lingura cu lingura si praful de copt. Am amestecat usor, pentru ca tarta sa ramana pufoasa.
Odata aluatul pregatit l-am pus in tava tapetata cu hartie de copt.
Am scos samburii prunelor, dupa care le-am pus intr-o tigaie adanca, impreuna cu zahar, scortisoara si esenta de rom.
Puneti zahar atata cat simtiti nevoia. Daca prunele sunt suficient de dulci, nu cred ca este nevoie de prea mult, dar daca sunt mai acrute, cum au fost ale mele, adaugati cateva linguri.
Cand prunele s-au inmuiat usor am oprit focul. Le puteti pune si crude in tarta, dar asa se patrund mai greu.
Am aranjat prunele din loc in loc peste aluat, ele s-au scufundat, bineinteles si am dat tarta la cuptor, pana s-a copt, cam 20 minute.
Verificati daca e gata tarta cu o scobitoare!
Dupa ce s-a racit, am presarat zahar pudra peste tarta, iar cand am servit-o, am adaugat si siropul dulce de la prune, ramas in tigaie.
Va poftesc si pe voi sa gustati din tarta mea parfumata!
1
Puneti zahar atata cat simtiti nevoia. Daca prunele sunt suficient de dulci, nu cred ca este nevoie de prea mult, dar daca sunt mai acrute, cum au fost ale mele, adaugati cateva linguri;
2
daca vreti ca tarta sa fie mai inalta, mai adaugati 2 oua.