Tort de ciocolata cu zmeura

de Irina in Torturi, 7 Oct 2014 | 8346 vizualizari

 

Un tort aniversar facut cu drag si multa ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • Pt blat:
  • 3 oua
  • 50 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 3linguri faina
  • 3 lnguri cacao
  • esenta de rom
  • esenta de migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 g ciocolata cu lapte Milka taiata marunt
  • Pt crema de ciocolata cu zmeura:
  • 100 g ciocolata cu crema de zmeura Milka
  • 50 g smantana
  • Pt glazura:
  • 100 g ciocolata 75%
  • 100 g ciocolata cu crema de zmeura Milka
  • 100 g smantana
  • 1 cub unt
  • fulgi de migdale
  • litere decorative Dr Oetker
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu zmeura:

Blatul:

Untul l-am mixat impreuna cu zaharul, apoi am adaugat galbenusurile pe rand, pana s-a topit zaharul de tot.

Am adaugat cacao, albusurile batute spuma si esenta de rom si migdale.

Am incorporat faina in ploaie si praful de copt, iar la final bucatelele de ciocolata.

Am tapetat o tava cu hartie de copt si am pus compozitia. Am dat la cuptor pana s-a copt, cam 15 minute, nu mai mult, pentru ca blatul a iesit subtire.

Cand s-a racit putin blatul am decupat doua cercuri de 12 cm diametru.

Crema:

Am topit ciocolata cu crema de zmeura si am adaugat putina smantana, mai putina decat la crema ganache. Gustul cremei seamana cu cel al bomboanelor fondante.

Am folosit o forma de tort cu fundul detasabil. Am pus intai un cerc de blat, l-am uns cu crema de ciocolata cu zmeura si am pus celalalt blat deasupra. Am pus forma la frigider.

Glazura:

Smantana se pune pe foc, se adauga ciocolata rupta in bucati mici si se omogenizeaza. 

Se adauga un cub de unt si se amesteca pana se topeste.

Se da glazura la rece.

Se toarna glazura peste tort, se decoreaza cu fulgi de migdale si se decoreaza cu ajutorul unui poche.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale