Imi aduc aminte de vremea copilariei, cand venea bunicul la noi, incarcat cu bunatati din gospodaria lui. Tin minte borcanul mare cu lapte acru (sau batut?) pe care il punea pe masa, ouale, merele si perele culese din pomii din gradina din spatele casei. Aveau alt gust, nu-i asa? Gust dupa care tanjesc azi si incerc pe cat posibil sa-l regasesc. Hai ca am cam deviat de la subiect, dar asa mi se intampla cand ma napadesc amintirile...:))
Ideea e ca aveam lapte acru in casa si m-am gandit ca bun ar fi daca as face niste cornuri cu el. De data aceasta umplute cu gem. Iata si reteta de cornuri cu gem:
Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.
Am lasat aluatul la crescut, avand grija sa fie cald in bucatarie.
Dupa ce a crescut aluatul, am presarat faina pe blatul de lucru si am intins o foaie din aluat.
Am decupat-o in patru, dupa care, fiecare bucata am taiat-o in trei.
Am pus pe fiecare triunghi format gem si am rulat cornurile, dinspre baza triunghiului spre varf.
Am uns fiecare corn cu galbenus de ou, dupa care am presarat si zahar pe deasupra.
Am mai lasat o vreme cornurile sa se odihneasca, apoi le-am pus la cuptor, cam 30 minute.
Au iesit rumene, pufoase, numai bune de mancat.