Reteta am luat-o din "Cartea Regala de Bucate" a Principesei Margareta, doar ca, fiind sezonul cireselor am adaugat si cirese in compozitie. Este o prajitura foarte usor de facut, pufoasa, care, foarte ciudat as spune, dispare imediat de pe platou. :)
Am incalzit cuptorul la 180 grade.
In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul.
Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat sa mixez pana compozitia a devenit omogena.
Am tapetat forma rotunda detasabila cu hartie de copt si am turnat compozitia in ea.
Am adaugat ciresele si am pus tava la cuptor pentru 40-45 minute.
Dupa 35 minute e bine sa verificati cu o scobitoare daca s-a copt prajitura.
Dupa ce s-a racit, am pudrat-o si am degustat-o.
Va poftesc si pe voi la o felie! :)