Dulceata de smochine

de Irina in Dulceata / Gem, 16 Sep 2014 | 6906 vizualizari

 

Anul acesta am inceput sa experimentez zona dulceturilor. La cererea lui Gusti, daca stiti despre cine vorbesc :P, am prestat o dulceata de smochine. Buna si aromata a iesit, chiar daca au fost din acelea mai mari, cu coaja nitel mai groasa. Si cam putina....

 

INGREDIENTE

  • 10 smochine
  • 300 g zahar brun
  • 1/2 lamaie
  • 120 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

Intai si intai am pregatit smochinele: le-am spalat, taiat coditele si le-am taiat in patru.

Apa impreuna cu zaharul le-am pus pe foc pana s-a format un sirop legat. 

Am adaugat smochinele taiate in sirop, am amestecat si am lasat sa fiarba la foc moale. Aproape de final, cand a scazut bine, am adaugat felii de lamaie, taiate in jumatate, pentru a aroma dulceata.

Ar mai fi ceva de spus? Ah, doar ca ne-am batut pe dulceata asta... 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de smochine