Tarta asta am pregatit-o in vara, cand ma aflam la ai mei cu copiii si toti cei patru nepotei. Am pregatit un blat de cacao, crema mascarpone cu zmeura si fragi din gradina mamei, iar deasupra am turnat un jeleu din aceleasi fructe. Un deliciu usor si parfumat a iesit!
Pentru inceput am pregatit blatul de cacao. Am facut un pandispan din 3 oua.
Galbenusurile le-am batut cu zaharul, am adaugat treptat uleiul si lingura de apa.
Albusurile batute spuma le-am adaugat in compozitie si am amestecat usor pana s-au incorporat, dupa care am adaugat cacao, esenta de rom, faina in ploaie si praful de copt.
Compozitia am pus-o intr-un vas tapetat cu hartie de copt si am dat la cuptor cam 15 minute. Fiind vorba de un blat subtire, nu e nevoie de mai mult timp.
Am trecut la prepararea cremei: am amestecat crema mascarpone cu smantana, zaharul, esenta de vanilie si zaharul vanilat. Am adaugat fructele, apoi gelatina inmuiata in apa, avand grija sa se incorporeze bine.
Crema am pus-o in vas peste blatul de cacao si am dat vasul la rece.
Jeleul de fructe l-am preparat dupa cum urmeaza:
Intr-un ibric am pus o mana-doua de zmeura si fragi impreuna cu 2 linguri de zahar si o cescuta de apa. S-a format un sos de fructe pe care l-am strecurat de samburii de zmeura, apoi am adaugat gelatina, am amestecat pana s-a omogenizat si am turnat sosul peste crema.
Ciocolata si smantana le-am amestecat pe foc, pana a inceput sa se topeasca ciocolata.
Dupa cateva ore de stat la rece am scos tarta din vas, am asezat-o pe un platou si am ornat-o cu ganache-ul de ciocolata.