Pufosenii...Ce sa fac, daca-mi plac? :)
Eu am folosit aluat de foietaj congelat, dar ideal e aluatul preparat in casa.
Am spalat, curatat de cotoare si coji merele si le-am taiat felii.
Intr-o tigaie am pus 4 linguri de zahar, am adaugat merele si le-am lasat sa se caramelizeze. Am adaugat scortisoara si putina esenta de rom si am lasat merele la racit.
Am taiat aluatul sub forma de dreptunghiuri, dupa care, fiecare dreptunghi l-am crestat, asa cum veti vedea in poze.
Pe fiecare dreptunghi am aranjat cateva felii de mere si putin din sosul format si am impachetat, cu partea crestata deasupra.
Am lipit marginile cu ajutorul unei furculite, pentru a nu se scurge sosul.
Am uns fiecare strudel format cu galbenus de ou si am pus strudelele in cuptor (pe foaie de copt), pana s-au rumenit frumos.
La final am presarat zahar pudra peste strudele.
Va poftesc la un strudel cald, parfumat si pufos!
1
cantitatea de zahar poate varia, in functie de cat de dulci sunt merele sau cat de dulci preferati strudelele.