Crumble cu piersici

de Irina in Dulciuri, 8 Iun 2015 | 3094 vizualizari

 

Crumble in sus, crumble in jos, doar eu n-am facut niciodata asa ceva. Deci era cazul sa pun mana la treaba, nu credeti? Mai ales ca am cumparat si caise si piersici si niste cirese, deci am cu ce. :))

 

INGREDIENTE

  • 6 piersici
  • 250 g faina alba
  • 190 g zahar brun
  • 200 g unt
  • scortisoara
  • esenta de rom
  • fulgi de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crumble cu piersici:

Am incalzit cuptorul la 180 grade.

Piersicile decojite si curatate de sambure le-am taiat felii si le-am asezat intr-o tava unsa inainte cu putin unt.

Am presarat peste ele 2 linguri de zahar brun, scortisoara, esenta de rom si fulgi de migdale.

 Untul, zaharul ramas si faina le-am mixat si am obtinut un aluat sfaramicios.

Aluatul l-am presarat faramite peste fructe, pana am acoperit bine tava, dupa care am dat la cuptor pentru 30 minute, pana aluatul s-a colorat usor in rumen auriu. 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi dupa ce se lasa putin la racit, cu o cupa de inghetata alaturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Crumble cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crumble cu piersici, mure si pesmet