Aluatul de eclere:
Crema:
Decor:
Eclere: apa se amesteca cu uleiul si praful de sare si se pune pe foc pana dau in clocot. Se adauga faina toata deodata si se amesteca energic pana se omogeniseaza bine si obtinem o mamaliguta tare. Se lasa la racit. Cand este complet rece se adauga ouale pe rand (nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios. Cu o punga de ornat se toarna bastonase de aluat in tava, lasand intre ele o distanta de cca. 2 centimetri.
Se dau la cuptor aprox 25-30 min, sa se rumeneasca bine deasupra.
Crema: 3 plicuri de budinca de ciocolata preparate cu 1,2 litri de lapte ( nu 1,5 cum scrie pe plic ) si 9 linguri cu zahar. Lasam sa se raceacsa, iar cand e calduta adaugam un pachet cu margarina si mixam bine, obtinand o crema omogena.
Asamblare: se taie eclerele pe lung, doar pe o parte, apoi se umplu cu crema. Se orneaza cu frisca.
Pentru aluat m-am inspirat din reteta Bitzei, careia-i multumesc, mi-au iesit excelente :-*
1
E bine ca eclerele sa fie coapte bine, pentru a nu se lasa cand se racesc