Prajitura "rasturnata", cu mere

de Ina in Prajituri, 14 Sep 2010 | 20875 vizualizari

 

Facuta la insistentele lui Costel :P Nu ca dorea ceva dulce, ci pentru ca se stricau merele in ladita :)):))

 

INGREDIENTE

  • 10-12 mere
  • 100 g zahar
  • 100 g scortisoara
  • Blat:  
  • 7 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • o lingura cacao

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "rasturnata", cu mere:

Merele  se curata  de coaja , se taie felii potrivite si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 100 grame zahar si 100 grame scortisoara se  presara  peste mere si se da tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana se inmoaie putin merele.

In acest timp se pregateste blatul , astfel :  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt.

Cand merele s-au inmuiat, turnam  compozitia de blat peste ele, oprind din aceasta  5-6 linguri. Compozitia oprita o amestecam cu o lingura de cacao si o turnam din loc in loc peste blat, dupa care o intindem in toata tava prin rasucirea unei lingurite in blat, de-a lungul tavii. Obtinem astfel un blat galben, marmorat frumos cu blat de cacao.

Dam la cuptor pentru cca. 35-40 minute, pana observam ca blatul se desprinde usor de pe marginile tavii  ( tartia de copt ).

Scoatem din cuptor si rasturnam imediat prajitura in alta tava mai mare, apoi desprindem cu grija hartia de copt  si o inlaturam.  Cand prajitura s-a racit, decoram cu frisca, in functie de fantezia fiecareia.

Este excelenta   dupa ce a stat la frigider cateva ore!

 

TIPS-URI

1

Nu  aruncati siropul acumulat in tava la coacerea merelor; blatul se va coace fara probleme, iar cand rasturnam prajitura acel sirop de la mere o va insiropa partial.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "rasturnata", cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

DIANA B 1

15.04.2013, 11:04

Back ... da' nu-i prea multa scortisoara ?

Ina 1

15.04.2013, 14:38

) Uite cine e atent la detalii Ai dreptate,Diana, am uitat de zahar ( il adaugi dupa ce bati albusurile spuma )
Eu am pus un plic de scortisoara, pentru mine nu-i multa

babi5 1

20.12.2014, 10:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere