Facuta la insistentele lui Costel :P Nu ca dorea ceva dulce, ci pentru ca se stricau merele in ladita :)):))
Merele se curata de coaja , se taie felii potrivite si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 100 grame zahar si 100 grame scortisoara se presara peste mere si se da tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana se inmoaie putin merele.
In acest timp se pregateste blatul , astfel : Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt.
Cand merele s-au inmuiat, turnam compozitia de blat peste ele, oprind din aceasta 5-6 linguri. Compozitia oprita o amestecam cu o lingura de cacao si o turnam din loc in loc peste blat, dupa care o intindem in toata tava prin rasucirea unei lingurite in blat, de-a lungul tavii. Obtinem astfel un blat galben, marmorat frumos cu blat de cacao.
Dam la cuptor pentru cca. 35-40 minute, pana observam ca blatul se desprinde usor de pe marginile tavii ( tartia de copt ).
Scoatem din cuptor si rasturnam imediat prajitura in alta tava mai mare, apoi desprindem cu grija hartia de copt si o inlaturam. Cand prajitura s-a racit, decoram cu frisca, in functie de fantezia fiecareia.
Este excelenta dupa ce a stat la frigider cateva ore!
1
Nu aruncati siropul acumulat in tava la coacerea merelor; blatul se va coace fara probleme, iar cand rasturnam prajitura acel sirop de la mere o va insiropa partial.