Prajitura "rasturnata", cu mere

de Ina in Prajituri, 14 Sep 2010 | 20742 vizualizari

 

Facuta la insistentele lui Costel :P Nu ca dorea ceva dulce, ci pentru ca se stricau merele in ladita :)):))

 

INGREDIENTE

  • 10-12 mere
  • 100 g zahar
  • 100 g scortisoara
  • Blat:  
  • 7 oua
  • 12 linguri zahar
  • 7 linguri ulei
  • 12 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • o lingura cacao

 

Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "rasturnata", cu mere:

Merele  se curata  de coaja , se taie felii potrivite si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt. 100 grame zahar si 100 grame scortisoara se  presara  peste mere si se da tava la cuptor pentru cca 15 minute, pana se inmoaie putin merele.

In acest timp se pregateste blatul , astfel :  Batem albusurile spuma cu un praf de sare, apoi adaugam pe rand, mixand continuu, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt.

Cand merele s-au inmuiat, turnam  compozitia de blat peste ele, oprind din aceasta  5-6 linguri. Compozitia oprita o amestecam cu o lingura de cacao si o turnam din loc in loc peste blat, dupa care o intindem in toata tava prin rasucirea unei lingurite in blat, de-a lungul tavii. Obtinem astfel un blat galben, marmorat frumos cu blat de cacao.

Dam la cuptor pentru cca. 35-40 minute, pana observam ca blatul se desprinde usor de pe marginile tavii  ( tartia de copt ).

Scoatem din cuptor si rasturnam imediat prajitura in alta tava mai mare, apoi desprindem cu grija hartia de copt  si o inlaturam.  Cand prajitura s-a racit, decoram cu frisca, in functie de fantezia fiecareia.

Este excelenta   dupa ce a stat la frigider cateva ore!

 

TIPS-URI

1

Nu  aruncati siropul acumulat in tava la coacerea merelor; blatul se va coace fara probleme, iar cand rasturnam prajitura acel sirop de la mere o va insiropa partial.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "rasturnata", cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (48)

DIANA B 1

15.04.2013, 11:04

Back ... da' nu-i prea multa scortisoara ?

Ina 1

15.04.2013, 14:38

) Uite cine e atent la detalii Ai dreptate,Diana, am uitat de zahar ( il adaugi dupa ce bati albusurile spuma )
Eu am pus un plic de scortisoara, pentru mine nu-i multa

babi5 1

20.12.2014, 10:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Flodni