O mancare pe care o facea des soacra-mea, dar acum o fac si eu, la insistentele lui Costel :D
Muschiuletii se taie bucatele care se oparesc in apa fiarta.
Castravetii ii scurgem de zeama si-i tinem in apa fiarta pana ii adaugam in mancare. ( daca sunt prea acri sau prea sarati, ii puteti fierbe 2-3 minute si aruncati apa )
Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt. Punem intr-o oala 3-4 linguri cu ulei ( eu pun de masline ) , il incingem si calim ceapa pana devine aurie. Adaugam bucatile de carne, le rumenim putin apoi turnam si putina apa si lasam sa mai fiarba. Adaugam bulionul, foile de dafin, cimbru, sare dupa gust, piper si mestecam. Faina o desfacem intr-o ceasca cu apa si o punem in oala strecurata si mestecam continuu, sa nu faca cocoloase. Castravetii scursi de apa ii punem in oala si mai lasam ca mancarea sa fiarba 5 minute, dupa care putem opri focul si adauga marar verde.
Este o mancarica foarte gustoasa si racoritoare. Se poate servi atat calda, cat si rece.