Cascaval pane

de Ina in Aperitive / Garnituri, 28 Sep 2010 | 49530 vizualizari

 

Daca vrem sa obtinem un cascaval pane "aratos", adica sa nu curga in cratita si sa nu se imbibe cu grasime, trebuie sa tinem cont de cateva amanunte... Va prezint mai jos metoda mea de pregatire a cascavalului pane.

 

INGREDIENTE

  • cascaval ( 4 felii late de un deget )
  • 2 oua   (   eu am folosit ou cu doua galbenusuri, de la gaina "vazuta" de cocosul sacrificat  in urma cu 3 saptamani :)):))  )
  • pesmet
  • piper
  • delikat
  • putin ulei pentru prajit ( de preferat ulei de palmier )
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cascaval pane:

      Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.

      Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet.

      Feliile de cascaval le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet  si le asezam pe o alta farfurie sau pe un tocator. Le lasam cca 2-3 minute, pentru ca pesmetul sa absoarba bine oul. Procedam iar la cufundarea feliilor de cascaval in ou si tavalirea prin pesmet, apoi le lasam iar sa se odihneasca pe farfurie. Cand observam ca pesmetul se incepe sa se usuce, dam cascavalul ultima data prin ou si asezam feliile in cratita cu ulei incins, prajindu-le pe ambele parti, cu grija.

     Preparat in acest fel, cascavalul va capata o crusta frumoasa care va impiedica imprastierea miezului in tigaie, dar care va da si un gust deosebit produsului, la servire. 

 

TIPS-URI

1

Prajirea trebuie realizata in ulei foarte bine incins, altfel produsul va capata aspect imbacsit de ulei si va fi gretzos

2

Alternand de mai multe ori stratul de pesmet si ou, vom obtine o crusta groasa si gustoasa, dar care va impiedica  si imprastierea cascavalului in cratita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cascaval pane" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (61)

AnyCostescu 1

17.02.2013, 10:09

Inaa m-am chinuit de nustiu cate ori sa fac cascaval pane si de fiecare data maa enervam ca ,cascavalul curge in tigaie.mersi de sfaturile tale.o sa fac curand si o sa aduc poze muahh

Bya Ralu 1

17.02.2013, 15:50

hmmm ce bun

marianpiru 1

01.10.2013, 01:18

inna mai terminat'' si pe mn si papilele mele gustative salivam la ora asta , asa fotografii reusite ????? super bv,bv,bv

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cascaval pane, cu pesmet