Daca vrem sa obtinem un cascaval pane "aratos", adica sa nu curga in cratita si sa nu se imbibe cu grasime, trebuie sa tinem cont de cateva amanunte... Va prezint mai jos metoda mea de pregatire a cascavalului pane.
Ouale le batem bine cu un praf de piper si delikat.
Pe o alta farfurie turnam o gramajoara de pesmet.
Feliile de cascaval le trecem prin ou, apoi le tavalim prin pesmet si le asezam pe o alta farfurie sau pe un tocator. Le lasam cca 2-3 minute, pentru ca pesmetul sa absoarba bine oul. Procedam iar la cufundarea feliilor de cascaval in ou si tavalirea prin pesmet, apoi le lasam iar sa se odihneasca pe farfurie. Cand observam ca pesmetul se incepe sa se usuce, dam cascavalul ultima data prin ou si asezam feliile in cratita cu ulei incins, prajindu-le pe ambele parti, cu grija.
Preparat in acest fel, cascavalul va capata o crusta frumoasa care va impiedica imprastierea miezului in tigaie, dar care va da si un gust deosebit produsului, la servire.
1
Prajirea trebuie realizata in ulei foarte bine incins, altfel produsul va capata aspect imbacsit de ulei si va fi gretzos
2
Alternand de mai multe ori stratul de pesmet si ou, vom obtine o crusta groasa si gustoasa, dar care va impiedica si imprastierea cascavalului in cratita.