Cand am preparat vinetele umplute, Costel se uita neincrezator, spunandu-mi ca el nu va putea servi o "mancare asa grea" . Cand le-am scos din cuptor....surpriza: a mancat portia cea mai mare, felicitandu-ma :)) . Chiar nu e o mancare atat de grea pe cat pare. Incercati-o! ;)
Principala sursa de inspiratie a fost Oana :)
Sos de usturoi cu iaurt:
Taiem vinetele transversal, scoatem miezul cu un cutit , presaram cu sare si lasam deoparte 20 minute. Tocam miezul cubulete mici , presaram sare si lasam intr-o strecuratoare mare 20 minute.
Ceapa, usturoiul, ardeiul capia si kaizerul se taie marunt .
Intr-o tigaie incapatoare se pune putin ulei de masline, se adauga ceapa si usturoiul, apoi putina apa si se lasa cateva minute sa se inmoaie. Se adauga ardeiul rosu, se mai lasa cateva minute pe foc, apoi se pun ciupercile si kaizerul. Miezul de la vinete se spala foarte bine sub jet de apa rece, apoi se stoarce in pumni. Punem in tigaie si miezul de la vinete, o cescuta cu apa, condimentam dupa gust si lasam sa scada tot lichidul, amestecand din cand in cand . Dupa ce oprim focul lasam sa se racoreasca 10 minute, apoi adaugam oul batut si mararul tocat.
Vinetele scobite le scurgem de zeama lasata si le spalam foarte bine cu apa fierbinte.
Asezam vinetele intr-o tava termorezistenta, le umplem cu amestecul de carne si legume, apoi asezam deasupra felii de rosii. Punem in vas o cana cu apa, apoi lasam la cuptor 20- 30 minute, la foc potrivit.
Punem peste feliile de rosii bucati de cascaval ( eu am avut buric ) si putin busuioc maruntit si mai dam 5 minute la cuptor.
Servim cu sos de usturoi si iaurt : Se amesteca iaurtul cu usturoiul maruntit si mararul tocat.
Sunt bune calde, dar si reci.
Pofta mare!