Prajitura cu crema caramel

de Angelina_Elena in Prajituri, 8 Sep 2013 | 22163 vizualizari

 

Pentru foi m-am inspirat de pe site-ul www.culinar.ro. Vreau sa urez "La Multi Ani" sarbatoritilor de astazi si sa va servesc virtual cu o prajiturica delicioasa!

 

INGREDIENTE

Foi:
  • 2 oua
  • 10 linguri ulei
  • 9 linguri zahar
  • 9 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat (stins cu otet)
  • faina cat cuprinde (cca. 600-700 g)
  • 1 praf de sare
Crema caramel:
  • 1 l lapte
  • 450 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 2 linguri apa
  • 1 pachet margarina
Decor:
  • fulgi de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu crema caramel:

Foi:

Intr-un vas punem ouale, zaharul, praful de sare si amestecam bine.

Adaugam apoi laptele, uleiul si amestecam bine.

Adaugam apoi bicarbonatul stins cu otet, amestecam si incepem sa adaugam faina.

Amestecam cu lingura cat putem, apoi incepem sa  framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Impartim aluatul in 5 bucati egale.

Intindem fiecare bucata de aluat intr-o foaie subtire (inainte de a o baga la cuptor, fiecare foaie se taie in 2, pe lungime!!!) pe care o coacem pe dosul unei tavi tapetate cu hartie de copt si putin ulei.

La fel procedam si cu celelalte.

Crema caramel:

Intr-o oala incapatoare punem zaharul la caramelizat la foc mic impreuna cu cele 2 linguri de apa.

Dupa ce a devenit lichid, adaugam cate-o lingura de faina amestecand bine dupa fiecare.

Apoi adaugam putin lapte, cu ATENTIE!!! pentru ca se va umfla si va poate stropi!!

Tragem oala de-o parte, amestecam usor apoi adaugam si laptele ramas.

Punem din nou la foc mic si amestecam continuu pana cand caramelul se dizolva si crema se ingroasa, avand consistenta unei budinci.

Oprim apoi focul, dam de-o parte, adaugam margarina si amestecam bine cu ajutorul unui mixer sau tel.

Asamblare:

Crema trebuie sa fie fierbinte iar foile reci.

Eu am oprit crema intr-un bol pentru a imbraca prajitura.

Pe o tava punem o foaie, 3-4 linguri de crema, intindem, asezam o alta foaie, crema si tot asa pana terminam. Ultima foaie ramane fara crema.

Eu am folosit doar 9 foi pentru ca nu am mai avut crema.

Dupa ce am umplut prajitura asezam o greutate deasupra ei pentru a se inmuia foile, eu am lasat-o de dimineata pana seara.

Dupa ce s-a inmuiat am imbracam prajitura in crema si am presarat fulgi de cocos.

Portionam si servim.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Inainte de a baga foile in cuptor le-am taiat in 2, pe lungime, cu un cutit. La final am obtinut 10 foi.

2

Eu am folosit doar 9 foi deoarece am pastrat o parte din crema pentru a imbraca prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu crema caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Carpati