Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400

de Angelina_Elena in Prajituri, 22 Sep 2013 | 11271 vizualizari

 

Prajiturele fine cu nuci, ness, ciocolata si vanilie! Va servesc cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat cu nuca si ness:

  • 6 oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri nuca macinata
  • 1 lingurita cacao
  • 1 lingurita ness
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri apa fierbinte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare

Crema de ciocolata si ness:

  • 100 ml frisca batuta
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita rasa de ness
  • 1 lingurita zahar pudra

Crema de vanilie:

  • 1 plic crema cu gust de vanilie Dr. Oetker
  • 100 ml frisca batuta
  • 200 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra

Sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingurita esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400:

Blat cu nuca si ness:

Separam albusurile de galbenusuri. 

Albusurile le mixam spuma cu praful de sare.

Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o bezea lucioasa.

Adaugam apoi apa fierbinte, galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza) si omogenizam usor cu o spatula.

Adaugam apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata, cacaoa, nessul si omogenizam.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.

Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.

Crema de ciocolata si ness: 

Topim ciocolata impreuna cu laptele la microunde.

O amestecam cu nessul, apoi o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.

Dam crema la rece pentru 1 ora.

Crema de vanilie:

Intr-un bol punem laptele rece, praful pentru crema, zaharul pudra si mixam pana se intareste.

Amestecam crema de vanilie cu frisca batuta si o dam la frigider.

Sirop:

Intr-un ibric punem zaharul si apa.

Punem pe foc si lasam sa fiarba pana zaharul s-a topit.

Dam de-o parte si adaugam esenta de rom.

Lasam sa se raceasca.

Asamblare:

Blatul rece il insiropam foarte bine.

Intindem crema de ciocolata cu ness si dam prajitura la rece pentru 30 de minute.

Apoi o scoatem de la rece, o taiem in 12 cuburi si ornam fiecare prajiturica cu un mot generos de crema de vanilie.

Dam la frigider pana la servire.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Tava in care am copt prajitura are dimensiunea de 32/24 cm.

2

Daca doriti puteti glazura prajiturelele cu ciocolata topita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajiturele cu doua creme - reteta nr.400" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata