Prajiturele fine cu nuci, ness, ciocolata si vanilie! Va servesc cu drag!
Blat cu nuca si ness:
Crema de ciocolata si ness:
Crema de vanilie:
Sirop:
Blat cu nuca si ness:
Separam albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam spuma cu praful de sare.
Dupa ce s-au intarit incepem sa adaugam cate-o lingura de zahar, mixand bine dupa fiecare. Vom obtine o bezea lucioasa.
Adaugam apoi apa fierbinte, galbenusurile amestecate cu uleiul (ca la maioneza) si omogenizam usor cu o spatula.
Adaugam apoi faina cernuta amestecata cu praful de copt, nuca macinata, cacaoa, nessul si omogenizam.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
Dam la cuptorul preincalzit pentru 20-30 de minute, pana se rumeneste usor si trece testul scobitorii.
Crema de ciocolata si ness:
Topim ciocolata impreuna cu laptele la microunde.
O amestecam cu nessul, apoi o adaugam peste frisca batuta si omogenizam usor cu o spatula.
Dam crema la rece pentru 1 ora.
Crema de vanilie:
Intr-un bol punem laptele rece, praful pentru crema, zaharul pudra si mixam pana se intareste.
Amestecam crema de vanilie cu frisca batuta si o dam la frigider.
Sirop:
Intr-un ibric punem zaharul si apa.
Punem pe foc si lasam sa fiarba pana zaharul s-a topit.
Dam de-o parte si adaugam esenta de rom.
Lasam sa se raceasca.
Asamblare:
Blatul rece il insiropam foarte bine.
Intindem crema de ciocolata cu ness si dam prajitura la rece pentru 30 de minute.
Apoi o scoatem de la rece, o taiem in 12 cuburi si ornam fiecare prajiturica cu un mot generos de crema de vanilie.
Dam la frigider pana la servire.
Pofta buna!
1
Tava in care am copt prajitura are dimensiunea de 32/24 cm.
2
Daca doriti puteti glazura prajiturelele cu ciocolata topita.