Aluat:
Intr-un bol punem faina, sarea si oregano
Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul.
Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.
Presaram putina faina peste aluat, il acoperim cu un servet curat si-l lasam sa dospeasca la loc cald, ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.
Pregatire:
Salamul il taiem feliute, ghebele le taiem marunt, cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici, ardeiul iute il taiem rondele si oul in batem bine cu un praf de sare.
Scoatem aluatul pe masa infainata si il intindem intr-o foaie dreptunghiulara, pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Peste aluat intindem un strat subtire de ketchup, punem oul batut, asezam feliute de salam, cascaval ras si ghebele.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margine.
Scoatem pizza din cuptor, asezam rondelele de ardei iute si o mai lasam 5 minute in cuptorul stins.
Portionam si servim.
Pofta buna!
Se serveste calda.
Pofta buna!