Pizza cu salam uscat si ghebe

de Angelina_Elena in Pizza, 29 Sep 2013 | 3722 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g faina
  • 1/2 lingura untura
  • 1/2 cubulet drojdie
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 varf lingurita sare
  • 1/2 lingurita oregano
  • apa calduta
  • Topping:
  • salam uscat
  • ghebe
  • ceapa rosie
  • cascaval Delaco De Senvis
  • ketchup dulce Univer
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam uscat si ghebe:

Aluat:

Intr-un bol punem faina, oregano si sarea.

Facem o gropita in mijloc si punem acolo drojdia sfaramitata, zaharul si incepem sa adaugam putina apa cat sa dizolvam totul.

Adaugam apoi untura. Treptat daugam apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios.

Presaram putina faina peste aluat, il acoperim cu un servet curat si-l lasam sa dospeasca la loc cald, ferit de curenti pana isi dubleaza volumul.

Pregatire:

Salamul il taiem feliute, ceapa curatata si spalata o taiem rondele, ghebele le taiem marunt iar cascavalul il dam pe razatoarea cu ochiuri mici

Scoatem aluatul pe masa infainata si il framantam putin.

Intindem o foaie dreptunghiulara, pe care o asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Peste aluat intindem un strat subtire de ketchup, asezam feliute de salam, cascaval ras, ghebe si rondele de ceapa rosie.

Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 20 de minute, pana incepe sa se rumeneasca usor pe margine.

Se serveste calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam uscat si ghebe" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ton si porumb