Angelina_Elena

2

Bucataras
junior

Certeju de sus

Bucataras din 15.07.2011

RETETE474
PRIETENI308
Retete

Paste cu piept de pui

In Paste la 3 Sep 2012

Intr-o oala punem apa, un sfert de lingurita de sare si lasam sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele.Lasam sa fiarba cca. 10-12 minute. Dupa ce au fiert le punem la scurs intr-o strecuratoare. Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si...

Gem de prune cu aroma de scortisoara

In Dulceata / Gem la 3 Sep 2012

Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat. Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz). Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem...

Prajitura cu crusta crocanta de nuci

In Prajituri la 11 Aug 2012

Crusta: Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent. Blatul: Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o...

Paella de pui

In Mancaruri cu carne la 11 Aug 2012

Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au rumenit putin. Dupa ce s-au facut adaugam peste ele orezul, putina apa (aprox.70-100 ml), sofranul,...

Nuci umplute

In Dulciuri la 10 Aug 2012

Aluatul:  Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat. Nu il framntam mult. Infasuram aluatul in folie alimetara si il dam la rece pentru cca.20-30 de...

Pancakes cu dulceata de afine

In Dulciuri la 9 Aug 2012

Intr-un castron mai mare punem laptele, zaharul, ouale, un praf de sare, margarina, zaharul vanilat si mixam totul pana la omogenizare. Faina cu praful de copt se amesteca separat iar apoi se adauga peste compozitia precedenta. Mixam in continuare, dar de aceasta data cu blenderul pentru...

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

In Dulciuri la 9 Aug 2012

Aluatul: Intr-un vas punem faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat mai lipicios care se inveleste in folie de plastic si se da la rece cca. 1 ora. Dupa ce aluatul a stat la rece, se scoate si se repartizeaza in formele care nu necesita...

Piept de pui crocant

In Pui la 24 Iul 2012

Ouale se bat bine smantana, putina sare si putin piper. Pieptul de pui il taiem bucati/fasii. Presaram deasupra putina sare si lasam deoparte.                                          ...

Prajitura cu mousse de ciocolata

In Prajituri la 15 Iul 2012

Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc foarte bine. Se adauga apa apoi galbenusurile amestecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza. Tapetam o tava cu hartie...

Chec cu cacao

In Dulciuri la 14 Iul 2012

Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Intr-un bol punem 2 linguri din compozitie, adaugam cacaoa si omogenizam. Tapetam o tava de chec cu hartie de...

Tocana de ardei copti

In Mancaruri de legume la 14 Iul 2012

Spalam ardeii, apoi ii asezam in tava si ii punem in cuptorul preincalzit. Coacem ardeii intorcandu-i pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au copt ii punemm intr-un vas adanc, presaram peste ei sare si ii acoperim cu un capac. Dupa ce s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete...

Spuma de zmeura

In Dulciuri la 12 Iul 2012

Zmeura o amestecam cu zaharul pudra, o pasam cu blenderul, apoi o dam prin sita pentru a scapa de samburi. Mixam frisca tare, adaugam peste ea zmeura si omogenizam usor. Inainte de servire o dam la frigider 1-2 ore. Pofta buna!

Galuste cu prune din compot

In Dulciuri la 11 Iul 2012

Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit. Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs. Dupa ce s-au racit cartofii, adaugam peste ei oul, un praf de sare, faina putin cate putin si framantam...

Briose cu finetti

In Prajituri la 28 Iun 2012

Intr-un vas punem zaharul si ouale si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. La final adaugam crema de ciocolata si omogenizam.  Intr-o tava de briose...

Frappe

In Bauturi la 23 Iun 2012

Punem 200 ml lapte la congelator intr-un recipient de plastic pentru cca. 60-90 de minute pana cand acesta este aproape inghetat. Dupa ce a laptele a inghetat, il scoatem din recipientul de plastic si il punem in vasul de la blender, apoi adaugam zaharul, ness-ul si praful de cappucino....

Pachetele cu cirese

In Dulciuri la 21 Iun 2012

Aluatul Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si...

Cornuri cu ciocolata

In Dulciuri la 20 Iun 2012

Aluat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul...

Cheesecake

In Dulciuri la 16 Iun 2012

Aluat: Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider. Umplutura: Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga...

Tortilla de patatas

In Aperitive / Garnituri la 15 Iun 2012

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat si s-au rumenit putin, luam tigaia de pe foc, si scurgem uleiul intr-un bol....

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 13 Iun 2012

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Le scurgem de apa, apoi le punem intr-un castron, adaugam peste ele 3 linguri de zahar, amestecam si lasam deoparte. Ouale si zaharul se freaca spuma cu un praf de sare. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi adaugam laptele si omogenizam. Faina cernuta o...

Clatite umplute cu piept de pui

In Pui la 12 Iun 2012

Curatam ceapa, o tocam marunt apoi spalam ardeiul si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si le lasam la calit pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au calit, le scurgem de ulei si le dam deoparte. Tot in aceasi...

Cartofi noi cu usturoi la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 12 Iun 2012

Cartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper, apoi punem cartofii taiati (dupa placul nostru) si amestecam cu mainile. Tapetam o tava mai mare cu...

Eclere

In Prajituri la 6 Iun 2012

Pentru coji: Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte  bine. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit (dar nu de tot), adaugam ouale unul cate unul,...

Fursecuri duo

In Dulciuri la 2 Iun 2012

Aluatul alb: Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pudra. Adaugam apoi oul si zaharul vanilat bourbon. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam pana ne rezulta un aluat de o consistenta mai tare. Aluatul maro: Untul moale la temperatura...

Cremes

In Dulciuri la 26 Mai 2012

Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat : Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte. Aluatul foietaj: Intr-un vas cernem faina,adaugam praful de sare, zaharul pudra, oul, smantana, bicarbonatul stins cu otet si...

Brownies

In Prajituri la 25 Mai 2012

Tocam nucile grosier si le perpelim putin intr-o tigaie. Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul taiat cubulete se pun la topit pe baie de aburi. Dupa ce am topit ciocolata si untul adugam zaharul si mixam bine. Apoi adaugam ouale(unul cate unul) si faina cernuta. In compozitia rezultata...

Ciorba de perisoare

In Ciorbe la 24 Mai 2012

Dam morcovul pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si oul. Condimentam cu sare si piper si omogenizam. Din compozitia rezultata formam perisoarele (bilute cam cat o nuca). Intr-o oala punem putin ulei adaugam ceapa si lasa 2-3 minute la...

Briose aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Mai 2012

Intr-un castron batem ouale cu laptele, sare si piper. Apoi adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si omogenizam. Adaugam apoi cascavalul razalit si salamul. La final adaugam uleiul. Tapetam o tava de briose cu hartiute sau unt si umplem formele (deasupra mai putem presara...

Rulada cu crema de dulce de leche

In Prajituri la 21 Mai 2012

Blatul Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin...

Salata de vinete

In Salate la 19 Mai 2012

Vinetele coapte le decojim si le tocam marunt, apoi le punem intr-o sita la scurs. Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei. Pregatim maioneza: amestecam ambele galbenusuri cu jumatatea de lingurita de mustar, apoi adaugam treptat ulei, pana obtinem cantitatea dorita de maioneza....

Afisate 391 - 420 din 474 retete    

Postari recente

publicat la 11.03.2015

Baclava

publicat la 26.07.2014

Prajitura cu afine si lamaie

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

O faptă bună nu e niciodată inutilă.Nicio munca nu e in zadar.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]