Intr-o oala punem apa, un sfert de lingurita de sare si lasam sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele.Lasam sa fiarba cca. 10-12 minute. Dupa ce au fiert le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si...
Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat.
Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde.
Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz).
Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem...
Crusta:
Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent.
Blatul:
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o...
Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au rumenit putin.
Dupa ce s-au facut adaugam peste ele orezul, putina apa (aprox.70-100 ml), sofranul,...
Aluatul:
Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat. Nu il framntam mult. Infasuram aluatul in folie alimetara si il dam la rece pentru cca.20-30 de...
Intr-un castron mai mare punem laptele, zaharul, ouale, un praf de sare, margarina, zaharul vanilat si mixam totul pana la omogenizare.
Faina cu praful de copt se amesteca separat iar apoi se adauga peste compozitia precedenta. Mixam in continuare, dar de aceasta data cu blenderul pentru...
Aluatul:
Intr-un vas punem faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat mai lipicios care se inveleste in folie de plastic si se da la rece cca. 1 ora.
Dupa ce aluatul a stat la rece, se scoate si se repartizeaza in formele care nu necesita...
Blat:
Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc foarte bine. Se adauga apa apoi galbenusurile amestecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza. Tapetam o tava cu hartie...
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida.
Intr-un bol punem 2 linguri din compozitie, adaugam cacaoa si omogenizam.
Tapetam o tava de chec cu hartie de...
Spalam ardeii, apoi ii asezam in tava si ii punem in cuptorul preincalzit. Coacem ardeii intorcandu-i pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au copt ii punemm intr-un vas adanc, presaram peste ei sare si ii acoperim cu un capac.
Dupa ce s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete...
Zmeura o amestecam cu zaharul pudra, o pasam cu blenderul, apoi o dam prin sita pentru a scapa de samburi.
Mixam frisca tare, adaugam peste ea zmeura si omogenizam usor.
Inainte de servire o dam la frigider 1-2 ore.
Pofta buna!
Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit.
Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs.
Dupa ce s-au racit cartofii, adaugam peste ei oul, un praf de sare, faina putin cate putin si framantam...
Intr-un vas punem zaharul si ouale si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. La final adaugam crema de ciocolata si omogenizam.
Intr-o tava de briose...
Punem 200 ml lapte la congelator intr-un recipient de plastic pentru cca. 60-90 de minute pana cand acesta este aproape inghetat.
Dupa ce a laptele a inghetat, il scoatem din recipientul de plastic si il punem in vasul de la blender, apoi adaugam zaharul, ness-ul si praful de cappucino....
Aluatul
Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si...
Aluat:
Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul...
Aluat:
Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider.
Umplutura:
Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga...
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat si s-au rumenit putin, luam tigaia de pe foc, si scurgem uleiul intr-un bol....
Spalam ciresele si le scoatem samburii. Le scurgem de apa, apoi le punem intr-un castron, adaugam peste ele 3 linguri de zahar, amestecam si lasam deoparte.
Ouale si zaharul se freaca spuma cu un praf de sare. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi adaugam laptele si omogenizam. Faina cernuta o...
Curatam ceapa, o tocam marunt apoi spalam ardeiul si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si le lasam la calit pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au calit, le scurgem de ulei si le dam deoparte. Tot in aceasi...
Cartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper, apoi punem cartofii taiati (dupa placul nostru) si amestecam cu mainile.
Tapetam o tava mai mare cu...
Pentru coji:
Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit (dar nu de tot), adaugam ouale unul cate unul,...
Aluatul alb:
Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pudra. Adaugam apoi oul si zaharul vanilat bourbon. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam pana ne rezulta un aluat de o consistenta mai tare.
Aluatul maro:
Untul moale la temperatura...
Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat :
Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte.
Aluatul foietaj:
Intr-un vas cernem faina,adaugam praful de sare, zaharul pudra, oul, smantana, bicarbonatul stins cu otet si...
Tocam nucile grosier si le perpelim putin intr-o tigaie. Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul taiat cubulete se pun la topit pe baie de aburi. Dupa ce am topit ciocolata si untul adugam zaharul si mixam bine. Apoi adaugam ouale(unul cate unul) si faina cernuta. In compozitia rezultata...
Dam morcovul pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si oul. Condimentam cu sare si piper si omogenizam. Din compozitia rezultata formam perisoarele (bilute cam cat o nuca). Intr-o oala punem putin ulei adaugam ceapa si lasa 2-3 minute la...
Intr-un castron batem ouale cu laptele, sare si piper. Apoi adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si omogenizam. Adaugam apoi cascavalul razalit si salamul. La final adaugam uleiul. Tapetam o tava de briose cu hartiute sau unt si umplem formele (deasupra mai putem presara...
Blatul
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin...
Vinetele coapte le decojim si le tocam marunt, apoi le punem intr-o sita la scurs. Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei. Pregatim maioneza: amestecam ambele galbenusuri cu jumatatea de lingurita de mustar, apoi adaugam treptat ulei, pana obtinem cantitatea dorita de maioneza....
Paste cu piept de pui
Intr-o oala punem apa, un sfert de lingurita de sare si lasam sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele.Lasam sa fiarba cca. 10-12 minute. Dupa ce au fiert le punem la scurs intr-o strecuratoare. Pieptul de pui il dam prin masina de tocat carne impreuna cu usturoiul si...
Gem de prune cu aroma de scortisoara
Spalam prunele, le curatam de samburi, apoi le dam prin masina de tocat. Amestecam prunele date prin masina cu zaharul, apoi punem pe foc, amestecand din cand in cand pentru a nu se prinde. Fierbem gemul cca. 4-5 ore (eu l-am fiert pe aragaz). Dupa cele 4-5 ore luam o lingurita din gem...
Prajitura cu crusta crocanta de nuci
Crusta: Intr-un castrn punem miezul de nuca, faina, zaharul, scortisoara, untul topit si esenta de rom. Amestecam toate ingredientele, obtinand un amestec consistent. Blatul: Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o...
Paella de pui
Intr-un vas de lut punem 2-3 linguri de ulei, apoi asezam pulpitele condimentate cu sare si piper. Dam vasul la cuptorul preincalzit timp de 20-30 de minute pana cand acestea sunt facute si s-au rumenit putin. Dupa ce s-au facut adaugam peste ele orezul, putina apa (aprox.70-100 ml), sofranul,...
Nuci umplute
Aluatul: Framantam un aluat din toate ingredietele, posibil sa ne intre mai multa faina (cca 400 gr), depinde cat de gras este untul. Trebuie sa obtinem un aluat neted si usor de modelat. Nu il framntam mult. Infasuram aluatul in folie alimetara si il dam la rece pentru cca.20-30 de...
Pancakes cu dulceata de afine
Intr-un castron mai mare punem laptele, zaharul, ouale, un praf de sare, margarina, zaharul vanilat si mixam totul pana la omogenizare. Faina cu praful de copt se amesteca separat iar apoi se adauga peste compozitia precedenta. Mixam in continuare, dar de aceasta data cu blenderul pentru...
Mini tarte cu crema de vanilie si fructe
Aluatul: Intr-un vas punem faina, oul, zaharul, praful de sare si untul rece taiat bucatele mici. Se framanta un aluat mai lipicios care se inveleste in folie de plastic si se da la rece cca. 1 ora. Dupa ce aluatul a stat la rece, se scoate si se repartizeaza in formele care nu necesita...
Piept de pui crocant
Ouale se bat bine smantana, putina sare si putin piper. Pieptul de pui il taiem bucati/fasii. Presaram deasupra putina sare si lasam deoparte. ...
Prajitura cu mousse de ciocolata
Blat: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate pana se intaresc foarte bine. Se adauga apa apoi galbenusurile amestecate cu ulei. Se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus. Treptat se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt.Se omogenizeaza. Tapetam o tava cu hartie...
Chec cu cacao
Ouale inpreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza spuma. Adaugam apoi laptele si uleiul. Faina cernuta o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. Intr-un bol punem 2 linguri din compozitie, adaugam cacaoa si omogenizam. Tapetam o tava de chec cu hartie de...
Tocana de ardei copti
Spalam ardeii, apoi ii asezam in tava si ii punem in cuptorul preincalzit. Coacem ardeii intorcandu-i pe o parte si pe cealalta. Dupa ce s-au copt ii punemm intr-un vas adanc, presaram peste ei sare si ii acoperim cu un capac. Dupa ce s-au racorit, ii curatam de coaja si ii taiem cubulete...
Spuma de zmeura
Zmeura o amestecam cu zaharul pudra, o pasam cu blenderul, apoi o dam prin sita pentru a scapa de samburi. Mixam frisca tare, adaugam peste ea zmeura si omogenizam usor. Inainte de servire o dam la frigider 1-2 ore. Pofta buna!
Galuste cu prune din compot
Taiem cartofii ca pentru piure si ii punem la fiert in apa cu sare. Cand s-au fiert ii pasam, apoi ii lasam la racit. Scoatem prunele din compot, le scoatem samburii si le lasam la scurs. Dupa ce s-au racit cartofii, adaugam peste ei oul, un praf de sare, faina putin cate putin si framantam...
Briose cu finetti
Intr-un vas punem zaharul si ouale si mixam bine. Adaugam iaurtul si mixam in continuare, apoi adaugam in fir subtire uleiul. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o adaugam peste compozitia lichida. La final adaugam crema de ciocolata si omogenizam. Intr-o tava de briose...
Frappe
Punem 200 ml lapte la congelator intr-un recipient de plastic pentru cca. 60-90 de minute pana cand acesta este aproape inghetat. Dupa ce a laptele a inghetat, il scoatem din recipientul de plastic si il punem in vasul de la blender, apoi adaugam zaharul, ness-ul si praful de cappucino....
Pachetele cu cirese
Aluatul Punem faina intr-un vas, iar in mijloc facem o adancitura. In adancitura punem oul, zaharul, zaharul vanilat Boubon, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 10-15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si...
Cornuri cu ciocolata
Aluat: Punem faina intr-un vas mai mare si facem o adancitura in mijloc. In adancitura punem oul, zaharul, sarea, drojdia, putina apa si amestecam. Lasam 15 minute sa "creasca" drojdia. Apoi turnam incet apa calduta si framantam un aluat elastic si nelipicios. La final adaugam uleiul...
Cheesecake
Aluat: Intr-un vas punem untul moale, oul, zaharul pudra si mixam amestecam bine cu mana. Se adauga faina si se framanta. Se formeaza o bila de aluat care se inveleste in folie alimentara si se pune 20 de minute la figider. Umplutura: Branza de vaci se pune intr-un caston, se adauga...
Tortilla de patatas
Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie cubulete. Punem uleiul intr-o tigaie de teflon, iar cand s-a incins adaugam cartofii si ii lasam sa se rumeneasca usor, amestecand din cand in cand. Dupa ce s-au inmuiat si s-au rumenit putin, luam tigaia de pe foc, si scurgem uleiul intr-un bol....
Prajitura cu cirese
Spalam ciresele si le scoatem samburii. Le scurgem de apa, apoi le punem intr-un castron, adaugam peste ele 3 linguri de zahar, amestecam si lasam deoparte. Ouale si zaharul se freaca spuma cu un praf de sare. Adaugam uleiul in fir subtire, apoi adaugam laptele si omogenizam. Faina cernuta o...
Clatite umplute cu piept de pui
Curatam ceapa, o tocam marunt apoi spalam ardeiul si il taiem cubulete. Intr-o tigaie punem ceapa la calit in putin ulei. Dupa ce s-a inmuiat putin adaugam ardeiul, putina sare si le lasam la calit pana se inmoaie bine. Dupa ce s-au calit, le scurgem de ulei si le dam deoparte. Tot in aceasi...
Cartofi noi cu usturoi la cuptor
Cartofii se spala si se curata de coaja cu un burete abraziv(daca nu avem burete atunci ii razuim de coaja). Intr-un vas mai mare punem uleiul, 6 cateii de usturoi pisati, sarea si putin piper, apoi punem cartofii taiati (dupa placul nostru) si amestecam cu mainile. Tapetam o tava mai mare cu...
Eclere
Pentru coji: Intr-o oala se amesteca apa cu uleiul si cu un praf de sare, se pun la foc si se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se ia deoparte. Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine. Se lasa la racit. Dupa ce s-a racit (dar nu de tot), adaugam ouale unul cate unul,...
Fursecuri duo
Aluatul alb: Untul moale la temperatura camerei se freaca bine cu zaharul pudra. Adaugam apoi oul si zaharul vanilat bourbon. Incorporam apoi faina amestecata cu praful de copt si framantam pana ne rezulta un aluat de o consistenta mai tare. Aluatul maro: Untul moale la temperatura...
Cremes
Incepem cu amestecul pentru uns si impachetat : Intr-un vas punem faina, adaugam untura si framantam bine. Impartim amestecul in 3 parti si dam apoi deoparte. Aluatul foietaj: Intr-un vas cernem faina,adaugam praful de sare, zaharul pudra, oul, smantana, bicarbonatul stins cu otet si...
Brownies
Tocam nucile grosier si le perpelim putin intr-o tigaie. Ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul taiat cubulete se pun la topit pe baie de aburi. Dupa ce am topit ciocolata si untul adugam zaharul si mixam bine. Apoi adaugam ouale(unul cate unul) si faina cernuta. In compozitia rezultata...
Ciorba de perisoare
Dam morcovul pe razatoare iar ceapa o taiem marunt. Punem carnea tocata intr-un castron, adaugam orezul ales si oul. Condimentam cu sare si piper si omogenizam. Din compozitia rezultata formam perisoarele (bilute cam cat o nuca). Intr-o oala punem putin ulei adaugam ceapa si lasa 2-3 minute la...
Briose aperitiv
Intr-un castron batem ouale cu laptele, sare si piper. Apoi adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt si omogenizam. Adaugam apoi cascavalul razalit si salamul. La final adaugam uleiul. Tapetam o tava de briose cu hartiute sau unt si umplem formele (deasupra mai putem presara...
Rulada cu crema de dulce de leche
Blatul Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar apoi se adauga zaharul lingura cu lingura pana obtinem o spuma lucioasa. Se adauga galbenusurile unul cate unul, cacaoa, iar apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt.Tapetam o tava cu folie de aluminiu/hartie de copt si putin...
Salata de vinete
Vinetele coapte le decojim si le tocam marunt, apoi le punem intr-o sita la scurs. Ceapa o taiem marunt si o calim in putin ulei. Pregatim maioneza: amestecam ambele galbenusuri cu jumatatea de lingurita de mustar, apoi adaugam treptat ulei, pana obtinem cantitatea dorita de maioneza....